Beyazperdenin yeni başyapıtları Cannes’da

Beyazperdenin yeni başyapıtları Cannes’da

Bu yıl 76’ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali sinemaya damga vuruyor. Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’nin dakikalarca ayakta alkışlandığı organizasyonda bir başarı daha geldi. Uzun süredir birlikte çalışan Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Martin Scorsese’un yeni filmi Killers of The Flower Moon ‘başyapıt’ ilan edildi. Ceylan’ın büyük beğeni toplayan ‘Kuru Otlar Üstüne’nin Altın Palmiye’ye en yakın yapımlardan biri olduğu da belirtiliyor.

Fransa’da bu yıl 76’ıncısı düzenlenen Cannes Film Festivali’nde yarışan yapımlardan heniz organizasyon sona ermese de başarı hikayeleri şimdiden duyurulmaya başlandı. Uzun süredir birlikte çalışan Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Martin Scorsese sinemada sihir yaratmaya devam ediyor.

Başrolleri DiCaprio ve De Niro’nun paylaştığı gerçek suç draması Killers of The Flower Moon, Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yaptı ve gösterim sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandı. Grande Theatre Lumiere’deki seyirciler, filmi 9 dakika boyunca ayakta alkışladı ve Scorsese’nin seyirciye teşekkür etmesinin ardından alkış yağmuru devam etti. “Osage’e teşekkür ederim” diyen Scorese “Herkes filmle birleşti, eski dostlarım Bob, Leo, hepimiz birlikte” diye ekledi ve filmi çekmeyi ‘çok canlı’ bir deneyim olarak tanımladı. Gözle görülür şekilde duygulanan Scorsese, izleyicilere teşekkür ederken ‘inanılmaz’ ve ‘dokunaklı’ bir deneyim yaşadığını söyledi. Scorsese’yle birlikte galaya katılan DiCaprio, De Niro ve Lily Gladstone için tezahürat ve alkışlar daha da arttı. Filmde bu ünlü isimlerin yanında Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins ve Jillian Dion da rol alıyor.

Film için düzenlenen basın toplantısında konuşan DiCaprio, Scorsese’yi ‘zamanımızın eşsiz yönetmeni’ diye tanımladı. David Grann’ın çok satan kitabından uyarlanan film “1920’lerin Oklahoma’sında geçen ve petrol zengini Kızılderili birliği olan Osage’in üyelerinin seri cinayetlerini” anlatan gerçek bir suç hikayesi. Üç buçuk saatlik film, 80 yaşındaki Scorsese’nin Western türüne ilk adımını atması anlamına geliyor. Film prömiyerini Cannes’da yarışma dışı yaptı ve şimdiye kadar olumlu eleştiriler aldı. Çok sayıda eleştirmen, iddialı yapıma şimdiden 5 yıldız verdi hatta bir tanesi filmi türünün en iyisi olarak nitelendirdi. IndieWire, DiCaprio’nun ‘şimdiye kadarki en iyi performansını’ sergilediğini yazarken Guardian “Amerika’nın kanlı doğuşunu anlatan olağanüstü destan” dedi.

KURU OTLAR ÜSTÜNE UFUKTA GÖRÜNDÜ

Nuri Bilge Ceylan’ın 76’ncı Cannes Film Festivali’nde yarışan ve dakikalarca ayakta alkışlanan yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’den ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Film Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor. Arte France Cinéma’nın ortak yapımcısı olduğu filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor. Filmde, Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını önünü açacak bir perspektif kazanmasını sağlıyor. ‘Kuru Otlar Üstüne’, 12 Temmuz’da Fransa’da vizyona girecek. Filmin Türkiye’deki vizyon tarihi ise henüz açıklanmadı. Kış Uykusu ile Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye ile dönen; Bir Zamanlar Anadolu’da ile Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne layık görülen Ceylan; Üç Maymun ile de Cannes’da En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanmıştı. Nuri Bilge Ceylan Kuru Otlar Üstüne ile 76. Cannes Film Festivali’nde bir kez daha Altın Palmiye için yarışacak. Ödülün kazananı ise 27 Mayıs’taki törende belli olacak.

23kr02-kutu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN