Bruce’dan aksiyonda son perde

Bruce’dan  aksiyonda  son perde

Sinemalarda ikisi yerli 6 yeni yapım vizyonda. Filmlerde, ‘Mavi Ay’ dizisi ve ‘Zor Ölüm’ serisinin efsanevi aktörü Bruce Willis’in başrolde olduğu ‘Son Çıkmaz’ öne çıkıyor. Hastalığı nedeniyle iletişim ve konuşma sorunu yaşayan ve oyunculuğu bıraktığı açıklanan Willis’in ‘bitirmeyi başardığı’ son yapım olan aksiyon türündeki film, yıllardır birçok aksiyonda koşturan, az konuşan ancak alaycı yarım gülüşüyle hafızalara kazınan aktörün beyazperdeye ve hayranlarına vedası niteliğinde.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli 6 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, geçtiğimiz günlerde ‘afazi’ teşhisi nedeniyle oyunculuğu bıraktığını açıklanan, aksiyon filmlerinin efsane aktörlerinden Bruce Willis’in vedası niteliğini taşıyan ‘Son Çıkmaz’ filmi öne çıkıyor. Film, hastalığı nedeniyle iletişim ve konuşma sorunu yaşayan Willis’in ‘bitirmeyi başardığı’ son film. Filmin yönetmeni Mike Burns, bir röportajında kendisine filmi yönetme teklifi geldiğinde aktörün sağlık durumundan kaygı duyduğunu, Willis’in bir yakınını arayıp, “Bruce nasıl?” diye sorduğunu, durumunun iyi olduğunun söylenmesi üzerine teklifi kabul ettiğini söyledi. Ancak çekimler başladığında durumun hiç de öyle olmadığını gördüğünü söyleyen Burns’un, “Bir daha Bruce Willis filmi çekmeyeceğim.’ Oyunculuğa ara veriyor olması beni rahatlattı” sözleri ise tepki toplamıştı. Willis filmde, peşine düşen adamlardan kurtulmaya ve kızını korumaya çalışan eski bir polis şefini canlandırıyor, kızı rolünde ise aktöre Ashley Greene eşlik ediyor. Film, hikayesinden çok, rahatsızlığına rağmen son iki yılda çoğu düşük bütçeli 22 aksiyon filminde yer alan Willis’in beyazperdede son boy gösterişi olması açısından izlemeye değer bulunuyor.26.jpg

WATTPAD KLASİĞİ AFTER’DAN VEDA FİLMİ

Haftanın diğer yabancı filmi ‘After: Mutluluk’, Anna Todd’un çok satan romanından beyazperdeye uyarlanan serinin dördüncü ve son yapımı. Wattpad’de fanfiction olarak başlayıp sonrasında 1,5 milyardan fazla okura ulaşıp geniş bir hayran kitlesi elde eden hikayenin son bölümü, Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin’in canlandırdığı Tessa ve Hardin’in aşk hikayesini sona erdirmeye hazırlanıyor. Gürcistan yapımı ‘İllüzyon’ filminin yönetmen koltuğunda da Giga Agladze oturuyor. Hastalığı nedeniyle gerçek üstü bir hayal dünyasına dahil olan bir adamın yaşadıklarını konu edinen filmin başrollerini Jim Sturgess, Andreja Pejic, Antonia Campbell-Hughes, Roger Ashton-Griffiths ve Billy Barratt paylaştı. Haftanın tek korku filmi ise, yerli yapım ‘Alem-i Cin 3: Salgın’. Gökhan Arı’nın yönettiği, Dilara Ilgaz, Bulut Genç, Ulukan Ağdaş, Naz Gedik, Yaren Oktay gibi oyuncuların rol aldığı film, 1960’lı yıllarda başlayan ve engellenen bir cin salgınının yıllar sonra yeniden başlamasıyla birlikte cinler aleminin kapısının kapatılması için verilen ürkütücü mücadeleyi izleyiciye aktarıyor. Çocuklar için beyazperdeye gelen yabancı animasyon ‘Periler Ülkesi’ ise minik izleyicilere dostluk kavramına değinen fantastik bir dünyanın kapısını aralayacak. 24.jpg

KARAGÖZ VE HACİVAT ANİMASYONLA GÜLDÜRECEK

Karagöz-Hacivat sevenleri bu hafta sinema salonlarında yerli animasyon ‘Karagöz: Yâr Bana Bir Eğlence’ filmi bekliyor. Hacivat-Karagöz geleneğinin aslına sadık kalınarak hazırlanan filmin yapımcılığını Bilal Arıoğlu ve İsrafil Kuralay’ın, yönetmenliğini ise Murat Karahüseyinoğlu üstleniyor. Animasyonlarının bir kısmı İran’da, bir kısmı Hindistan’da gerçekleştirilen filmde Karagöz ve Hacivat dışında 80 civarında animasyon karakter yer alıyor. Filmde Karagöz’ü Yetkin Dikinciler, Hacivat’ı Altan Erkekli, Karagöz’ün eşini Nilgün Kasapaşoğlu, Mestan’ı Mazlum Kiper, Tuzsuz Deli Bekir’i Selçuk Kıpçak, Cazu Kızı’nı; Zeynep Önen, Cazu Oğlu’nu Bora Sivri, Nuridil’i ise Asuman Barnak seslendiriyor. Film, parasızlık yüzünden zor zamanlardan geçen Karagöz’ün bu sorunu ev hayatına da yansıtmasının ardından yaşadığı kaosu ve komik olayları izleyiciye aktarıyor.

25.jpg

MİLYONLARIN GÖNLÜNÜ YARIM BİR GÜLÜCÜKLE KAZANMIŞTI

Şu an 67 yaşında olan Bruce Willis, 1970’lerde başladığı oyunculuk kariyeri boyunca 70’ten fazla filmde rol aldı. 1980’lerde Cybill Shepherd’la başrolü paylaştığı ‘Mavi Ay’ dizisindeki karakterinde, özellikle ‘alaycı, yarım dudak gülümseme’ stiliyle büyük bir hayran kitlesi kazandı. Bütün dünyada tanınan aktör, bu dizideki rolüyle Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü. Aktör, ‘Zor Ölüm’ serisinde oynadığı Dedektif John McClane rolüyle ise ikonlaştı. Beş filmlik seri oyuncuyu Hollywood’un en önemli aksiyon aktörlerinden biri haline getirerek, ‘Pulp Fiction’, ‘The Fifth Element’ gibi filmlerde de rol almasını sağladı. Oynadığı filmlere kazandırdığı gişe başarılarına rağmen eleştirmenlerin oyunculuğuna yüksek puan vermediği bir aktör olan Willis, kariyeri boyunca Wes Anderson, Terry Gilliam gibi yönetmenlerle de çalıştı. Sağlığı gittikçe bozulan Willis’in, son döneminde düşük bütçeli filmlerde görünmesi sinema dünyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN