Cumhuriyetin yetiştirdiği sanatçılara belgesel

Cumhuriyetin yetiştirdiği sanatçılara belgesel

Cumhuriyet’in ilk yıllarında devlet bursuyla yurt dışında eğitim görüp yurda dönen Mehmet Güleryüz, Meriç Sümen ve Ayla Algan gibi ustalar, gazeteci Hilal Solmaz’ın ‘Cumhuriyet’in Yüzleri’ belgeselinde bir araya geldi.

Cumhuriyet’in ilk yılarında devlet bursuyla yurt dışında eğitim gördükten sonra ülkelerine dönen isimler gazeteci Hilal Solmaz’ın yönettiği ‘Cumhuriyet’in Yüzleri’ belgeselinde bir araya geldi. Yapımcılığını Medya A.Ş’nin üstlendiği belgesel serisinde, aldıkları eğitimin ardından alanlarında büyük isimlere dönüşen ‘Cumhuriyet Çocukları’ anlatılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın üniversite öğrencilerinden Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin ilk kadın mezunlarından olan 109 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ, ilk devlet sanatçısı unvanı alan ve Rusya’nın tarihi sahnesi Bolşoy’da sahneye çıkan ilk Türk balerini, Devlet Opera ve Balesinin ilk kadın Genel Müdürü, koreograf Meriç Sümen, Türkiye’nin yetiştirdiği en yetkin sanat tarihi araştırmacıları arasında ilk sıralarda yer alan Nurhan Atasoy, yarım yüzyıldan uzun zamandır Türk resim sanatının öncü isimlerinden olan Mehmet Güleryüz, tiyatro sahnesinin ustalarından Ayla Algan ve Haldun Dormen gibi isimler yer alıyor.

Çeşitli isimlerle devam edecek belgesel serisi İstanbul Büyükşehir Belediye Canlı TV’nin YouTube hesabından izlenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN