Dolunay Katilleri'nin kostüm tasarımcısı Apple'a ayrımcılık davası açtı

Dolunay Katilleri'nin kostüm tasarımcısı Apple'a ayrımcılık davası açtı

Dolunay Katilleri'nin Amerikan yerlisi kostüm tasarımcısı Kristi Marie Hoffman, ekibinde liderlik yapan baş kostüm tasarımcısı tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını ve kostüm kategorisinde adaylık almasının engellendiğini açıkladı. Hoffman, Apple'a dava açtığını duyurdu. Apple iddialara henüz yanıt vermedi.

Martin Scorsese'in bu yıl 10 dalda Oscar'a, 7 dalda Altın Küre'ye 3 dalda SAG Ödülleri'ne aday gösterilen son fimi Dolunay Katilleri'nin Amerikan yerlisi kostüm tasarımcısı, ekibinde liderlik yapan baş kostüm tasarımcısı tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını ve kostüm kategorisinde adaylık almasının engellendiğini açıkladı.

Durumu Apple Stüdyoları'na bildirdiği halde şikayetlerinin görmezden gelindiğini ifade eden Kristi Marie Hoffman, ayrımcılığı dile getirdiği için misilleme olarak ödül değerlendirmelerinden dışlandığı iddiasıyla Apple'a dava açtı.

"UYGUNSUZ" OLDUĞU KARARI

Artı Gerçek'in, The Hollywood Reporter'a dayandırdığı habere göre, Kristi Marie Hoffman, Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde açtığı davada, "film için araştırma ve kostüm tasarımının çoğunu" tamamladığını ancak katkılarının filmin tanıtım çalışmaları sırasında "tamamen göz ardı edildiğini" iddia ediyor.

Davaya göre, Kostüm Tasarımcıları Birliği Ödülü adayları ilk açıklandığında, Hoffman başlangıçta baş kostüm tasarımcısı Jacqueline West'in yanında listelenmiş ve birinci yardımcı kostüm tasarımcısı olarak tanımlanmıştı. Ancak Hoffman, West'in talebi üzerine bu ibarenin kaldırıldığını ve ikincil rollerdekiler de dahil olmak üzere tüm yardımcı kostüm tasarımcılarına uygulandığını belirtiyor.

Hoffman'ın karara itiraz etmesinin ardından, kostüm tasarımcılarının meslek örgütü, tasarımcının isminin listeden çıkarılmasının "uygunsuz" olduğuna karar verdi.

'DiCAPRİO'NUN ÖVGÜLER ALAN KOSTÜMÜNÜ BEN TASARLADIM'

Dava dilekçesinde, şikayetlerini, suistimalden sorumlu tuttuğu baş tasarımcı West'e, loncasına ve Apple'a bildirdiğinde görmezden gelindiğini iddia eden Hoffman, ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu'na şikâyette bulunmuş ve bu şikâyet 2022 yılında bir uzlaşmayla sonuçlanmıştı.

Şikayete göre, filmdeki kostüm tasarım çalışmaları tamamen West ve danışmanı Julie O'Keefe'nin ürünü olarak gösterildi. Hoffman, başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio'nun giydiği, "özgünlüğü ve orijinalliği nedeniyle büyük övgü topladığını" belirttiği ceketi kendisinin tasarladığını söylüyor.

West ve Kostüm Tasarımcıları Birliği'nin adının geçtiği şikayet dilekçesinde sözleşmenin ihlali, yanlış reklam, misilleme, kasıtlı ve ihmalkar duygusal sıkıntı yaratma iddiaları yer alıyor. Hoffman tazminat ve davada adı geçenlerin kendisinin filme katkılarını küçümseyen açıklamalar yapmalarını engelleyecek bir tedbir kararı talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN