Fransız aktör Jean-Paul Belmondo'ya ulusal tören

Ünlü Fransız aktör Jean-Paul Belmondo için Paris'te ulusal tören düzenlendi. Usta oyuncu, 6 Eylül'de 88 yaşında hayatını kaybetmişti

Fransız sinemasının ünlü figürlerinden Jean-Paul Belmondo’nun 88 yaşında yaşamını yitirmesi ülkeyi yasa boğmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Paris’teki Hotel National des Invalides anıtında bir tören düzenledi.

ulusaltorenu.jpg

Jean-Luc Godard’ın 1959 yapımı “A bout de souffle” (Serseri Aşıklar) isimli filmiyle şöhrete kavuşan ve Fransız Yeni Dalga sinemasının yıldızı olan Belmondo’nun ölümü sonrasında Cumhurbaşkanı Macron, “Fransa bugün bir ulusal hazinesini kaybetti” mesajını Twitter üzerinden paylaşmıştı.

1960’larda ana akım sinemasına geçiş yapan ve ülkenin en popüler komedi ve macera filmi oyuncularından biri olan Belmondo kariyeri boyunca birçok yapımda yer aldı.

Sanat filmleri yerine daha ticari filmlerde rol aldığı için eleştirilen ve “yeteneğini harcadı” yorumları yapılan Belmondo bu açıklamaları her zaman reddetmiş ve bunların gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN