Gâvur Mahallesi’ne ziyaretçi akını

Gâvur Mahallesi’ne ziyaretçi akını

Ahmet Güneştekin’in 3 Kasım’da İzmir Kültürpark’ta açılan ‘Gâvur Mahallesi’ sergisi ziyaretçi rekoru kırıyor. Günlük ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiği sergiyi şu ana kadar görenlerin sayısı ilk ayda 300 bini geçti.

Sanatçı Ahmet Güneştekin, dünyada güncel solo sergileri günlük 10 binin üzerinde ziyaretçinin gezmesinin alışıldık bir durum olmadığını söyleyerek, sanat fuarları, bienaller ve müzeler dâhil pek çok kurumun ve sanatçının büyük organizasyonlarının dahil bu sayılara ulaşılmasının güç olduğunu dile getirdi.

Sergisinin ilgi göreceğini tahmin ettiğini dile getiren Güneştekin şöyle devam etti: “Ama Diyarbakır’daki ‘Hafıza Odası’ sergisinin ziyaretçi sayısına ulaşacağına açıkçası tahmin etmiyordum! Basın ve özellikle de devlet başta olmak üzere kültür çevrelerinin görmezden gelmesine rağmen halkın sergiyi beğenip sosyal medyada paylaşması, tavsiye edenlerin 4-5 kez sergiye gittiklerini ifade etmesi bu ilgiyi fazlasıyla artırdı.” Güneştekin, “İzmir halkının mübadele konusuna ilgi göstermesi ve yaşanan günahların sanat yoluyla mevcut ve bir sonraki kuşaklara belge olarak sunulması ilgiyle karşılandı” ifadelerini kullandı. Güneştekin Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen serginin 1,5 milyon ziyaretçiye ulaşması bekleniyor. Sergi 5 Mart’ta sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN