Gençler kitap ararken YouTube’a TikTok’tan daha çok güveniyor

Gençler kitap ararken YouTube’a TikTok’tan daha çok güveniyor

TikTok’un kitap uygulaması BookTok’un gençler arasında popüler olduğu haberlerine rağmen, araştırma şirketi Neilsen’in son anketi 14-25 yaşları arasındaki gençlerin yeni okumalar için en çok YouTube’da arama yaptığını ortaya çıkardı.

TikTok’un kitap uygulaması BookTok’un gençler arasında popüler olduğu haberlerine rağmen, araştırma şirketi Neilsen’in anketi, 14-25 yaşları arasındaki gençlerin yeni okumalar için YouTube’da arama yaptığını ortaya çıkardı. Nielsen BookData tarafından hazırlanan rapora göre YouTube, gençlerin yeni kitaplar keşfetmeleri için en popüler çevrimiçi platform olarak TikTok’u geride bırakıyor.

En Çok Satanlar tablosu için veri sağlayan Nielsen’ın, Kasım 2022’de 14 ila 25 yaşları arasındaki gençlerle yaptığı anketi, gençlerin yüzde 34’ünün okuyacakları yeni kitapları YouTube video platformunu kullanarak bulduğunu ortaya koydu. TikTok ve Instagram’ı ise sırasıyla gençlerin yüzde 32’si ve yüzde 27’si tarafından kullanıldı. Çevrimiçi kitap satış web siteleri ise katılımcıların yüzde 33’ü tarafından ziyaret edildi.

Nielsen verileri, içerik oluşturucuların kitap önerilerini paylaştığı TikTok köşesi olan ‘BookTok’un platformda popüler olan belirli yazarların ve türlerin satışlarını artırdığına dair raporların ardından geldi. YouTube ayrıca ankete katılanlar arasında herhangi bir amaçla en çok kullanılan web sitesi oldu ve katılımcıların yüzde 71’i anketin gerçekleştirilmesinden önceki dört hafta içinde YouTube’u ziyaret ettiğini bildirdi.

Nielsen BookData’dan Jackie Swope, “Bu kadar yüksek genel kullanımla, site aracılığıyla kitap keşfetmeleri şaşırtıcı değil” dedi. Ankette gençlere sosyal medya dışında kitap araştırma yöntemleri de soruldu. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 41’i yeni kitapları arkadaşları aracılığıyla keşfettiğini belirtirken, yüzde 36’sı ise fiziksel kitapçılarda yeni kitaplar bulduklarını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN