Kızılay Dostluk Filmleri Festivali'nden bir ilk: Belgesel yapıma ödül verilecek

Kızılay Dostluk Filmleri Festivali'nden bir ilk: Belgesel yapıma ödül verilecek

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Kızılay Dostluk Filmleri Festivali'nin yarışma başvuruları başladı. Festivalde bu yıl ilk kez bir belgesel yapıma ödül verilecek.

Geçtiğimiz yıl 50 ülkeden 448 filmin başvurduğu 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Filmleri Festivali bu yıl 22-25 Aralık tarihleri arasında takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalde ilk kez bir belgesel yapıma ‘Kızılay İnsani Bakış’ ödülü verilecek.

Türk Kızılay çatısı altında ve Balkon Film organizasyonuyla düzenlenen festivale sinemacılar, kısa film ve belgesel yapımlarını festivalin Ana Yarışma, Kırk Yıllık Hatır, İnsani Bakış kategorilerine 10 Ekim’e kadar gönderebilecek. Bir ilke de imza atılacak olan festivalde, İnsani Bakış kategorisinde yarışan bir belgesele ‘Kızılay İnsani Yardım’ ödülü takdim edilecek.

İnsani Bakış Belgesel Yarışması bölümünde yeryüzünde savaş, doğal afet ve salgın gibi tehlikelerin insanoğluna verdiği zarar ile bunları dindirmek için gösterilen insani tepkiyi, yardımı konu edinen filmler değerlendirmeye alınacak. Bu bölümdeki filmler festival jürisi ve Kızılay tarafından değerlendirilecek. 01.01.2018 sonrasında çekilmiş, jenerik dahil 30 dakikanın altındaki İngilizce altyazılı belgesel filmler bu bölüme başvurabilecek. Seçilen bir film Kızılay İnsani Yardım Ödülü’nü alacak.

DOSTLUK TEMASINI İŞLEYEN FİLMLER KATILABİLECEK

Festivalin Ana Yarışma bölümüne ise doğrudan ya da dolaylı bir şekilde dostluk temasını işleyen, 01.01.2020 sonrasında yapılmış kurmaca, animasyon ve deneysel filmler katılabilecek. Bu yapımlar İngilizce alt yazılı olarak, jenerik süresi dahil 20 dakikayı aşmayacak. Bu kategoride yapılan değerlendirme sonucunda En İyi Film Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Mansiyon verilecek.

Yapım yılı sınırı olmaksızın, süresi 30 dakikayı geçmeyen ve yarışma şartlarına uymayan kısa film, belgesel, animasyon, deneysel ve video-art gibi farklı formattaki yapımlar ise yarışma dışı gösterim kategorisine başvurabilirler. Bu kategoriler Kırk Yıllık Hatır Bölümü (Dostluk Ödülü verilecek) ve Panaroma’dan oluşuyor.

Türk filmlerinin ücretsiz başvurabildiği festivalin başvuru detayları ‘dostlukfilmfestivali.com’ internet adresinden görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN