Recep İvedik’in Disney’le dünya turu hayali bitti

Recep İvedik’in Disney’le dünya turu hayali bitti

Disney Plus, Türk sinemasında gişe rekortmeni ‘Recep İvedik’ de dahil 8 Türkiye yapımını yurt dışındaki platformlarından kaldırıyor. Disney Plus, tasarruf süreci kapsamında yerli Disney Plus projelerini de yurt dışında Disney’e bağlı platformlardan kaldıracak.

Disney Plus, Türk sinemasında gişe rekortmeni ‘Recep İvedik’ de dahil Türkiye yapımlarını yurt dışındaki platformdan kaldırıyor. Disney Plus, tasarruf süreci kapsamında yerli Disney Plus projelerini de yurt dışında Disney’e bağlı platformlardan kaldıracak. Disney Plus globalde toparlanma ve 1,5 milyar dolarlık tasarruf süreci kapsamında dijitalde içerik çıkarmaya başladı. ‘Willow’, ‘Big Shot’ ve ‘The Mysterious Benedict Society’ de dahil olmak üzere birçok orijinal yapım dizi Disney’e bağlı platformlar olan Hulu, Disney+ ve Star+’tan kaldırıldı. İçerikte 1.5 milyar dolar tasarruf etme amacıyla yola çıkan Disney’in Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı bildirime göre şirket hedefini artırdı. Bildirime göre içeriğe yönelik giderlerde 2. çeyrek sonuna, yani Haziran ayı bitene kadar 400 milyon dolar daha kesinti hedefleniyor. Bu da içerik çıkarmada ikinci dalganın geleceği anlamına geliyor.

KRAL ŞAKİR DE KALDIRILIYOR

RaniniTv’nin aktardığı habere göre, ABD’de Hulu’nun bu ay sonunda kaldıracağı yapımların arasında yerli Disney Plus projeleri de bulunuyor. Ayrıca Fransız dijital platform Canal+ da Disney Plus’ın Fransa’da hafta sonunda bazı yapımları kaldıracağını gösteriyor, bu da içerik çıkarmanın globale yayılacağını işaret ediyor. Yerli yapımların Türkiye’deki kütüphanede kalıp kalmayacağı ise şu an için bilinmiyor. Bu hafta kaldırılacaklar listesinde yer alan yerli içerikler, Recep İvedik 7, Kral Şakir: Geri Dönüşüm, Ben Gri, Kaçış, Dünyayla Benim Aramda, Yılbaşı Gecesi, Bursa Bülbülü ve Özür Dilerim filmleri yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN