Sait Faik Hikâye Armağanı 70. yıldönümünde! 10 yazar kısa listede

Sait Faik Hikâye Armağanı 70. yıldönümünde! 10 yazar kısa listede

Türk edebiyatının prestijli ödüllerinden biri olan Sait Faik Hikâye Armağanı, 70. yıl dönümünde heyecanını yaşıyor. Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya bu yıl 117 öykü kitabı katıldı. Titiz bir değerlendirme sürecinin ardından jüri, 10 kitabı kısa listeye dahil etti.

Türk edebiyatının önemli ödüllerinden biri olan Sait Faik Hikâye Armağanı'nın 70'incisi için kısa liste belirlendi. Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliği ile düzenlenen ödül için bu yıl 117 öykü kitabı yarıştı.

Jüri, titiz bir değerlendirme sürecinin ardından bu eserler arasından 10 kitabı kısa listeye dahil etti. 2019 yılında yapılan yönetmelik değişikliğiyle bu süreç kamuoyuna açıklanmaya başlanmıştı.

Alfabetik sırayla belirlenen kısa liste şu yazar ve eserlerden oluşuyor:

Merve Koçak Kurt, "Söz Sandığım", İthaki Yayınları
Barlas Özarıkça, "Hay", Metinlerarası Kitap
Nihan Eren, "Nefeshane", Yapı Kredi Yayınları
Çağan Irmak, "Gözümden Deliler Taştı", Doğan Kitap
Emrah Öztürk, "Evine Dönemeyen Adam", Yapı Kredi Yayınları
Gökhan Yılmaz, "Boşlukdikeni", Yapı Kredi Yayınları
Gürcan Banger, "En Uzak Şehir", Mythos Kitap
Güzin Yalın, "Küçük Meseleler", İletişim Yayınları
Polat Özlüoğlu, "Sahi Adım Neydi", İthaki Yayınları
Rıdvan Hatun, "Billur Örüntüler", Can Yayınları
Bu yılki armağanın sahibi, Sait Faik Abasıyanık'ın ölüm yıl dönümü olan 11 Mayıs'ta yapılacak olan final değerlendirmesi sonrasında açıklanacak.

Sait Faik Hikâye Armağanı, 1955 yılında yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kuruldu ve her yıl yazarın anısına, o yıl içinde yazılmış en iyi hikâye kitabına veriliyor. Ödül, Türk edebiyatında hikâye türünün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN