TikTok fenomeni geleneksel sanat dünyasına adım attı

TikTok fenomeni geleneksel sanat dünyasına adım attı

New York metrosunda karşısında oturan bir yabancının fotogerçekçi bir portresini çizdiği videosuyla kısa sürede TikTok fenomeni haline gelen Devon Rodriguez, geleneksel sanat dünyasına adım attı.

Rodriguez ilk kişisel sergisini, Ai Weiwei ve Ferrari Sheppard gibi sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapan United Talent Agency (UTA) Artist Space’in pop- up’ında açacak. Rodriguez’in, 2020’de TikTok’ta New York metrosunda bir yabancının portresini çizdiği videosu ilk günde milyonlar tarafından izlenmiş, takipçi sayısı kısa sürede 300 bin kişiye ulaşmıştı. Şu an TikTok’ta 30 milyondan fazla takipçisi bulunan genç sanatçı UTA ile sözleşme imzaladı.

New York Sanat ve Tasarım Lisesi mezuni genç sanatçı, basına verdiği röportajlarda sanat dünyası ile bağlantısı olmadığı için TikTok videoları çekerek o dünyanın dikkatini çekmeye çalıştığını belirtiyor. Son iki yıl boyunca sadece metro eskizlerine ve TikTok videolarına odaklanan genç sanatçı, bu süreçte platformun marka anlaşmalarından para kazandı. Joe Biden, Robert De Niro ve Steve Cohen gibi isimleri de çizen sanatçının, geleneksel sanat dünyasına adım atacağı ‘Underground’ adlı sergisi eylülde Londra’nın Chelsea bölgesinde açılacak. UTA’nın kreatif direktörü Arthur Lewis ise, Rodriguez’i sanat dünyasının incelikleriyle tanıştırmak için aktif olarak çalıştığını, birlikte Art Basel gibi sergilere katılarak geleneksel sanat dünyasında işlerin nasıl yürüdüğünü görmesini sağlamak istediğini aktarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN