Trilyon dolarlık ekran koruyucu

Trilyon dolarlık ekran koruyucu

Sinemalarda 4 yabancı yapım vizyonda. İlkiyle tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanına sahip olan Avatar’ın 13 yıldır heyecanla beklenen devam filmi nihayet vizyonda. 250 milyon bütçeyle çekilen ‘Avatar: Suyun Yolu’nun ilk hafta sonunda gişede 500 milyon doları aşması bekleniyor. Kimi sinema yazarları filme ‘göz kamaştırıcı’ derken, kimileri ise ‘trilyon dolarlık ekran koruyucu’ dedi. Üçüncüsü de yolda olan serinin kaderini ikincisinin gişe hasılatı belirleyecek.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bu hafta 4 yabancı film vizyona giriyor. Vizyonda, 2009’daki ilk filmi 2,92 milyar dolarla tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olan Avatar’ın 13 yıl sonra gelen devam filmi ‘Avatar: Suyun Yolu’ öne çıkıyor. Filmin yönetmeni James Cameron ikinci yapımın kara geçebilmesi için en çok hasılat yapan dördüncü film olması gerektiğini vurguluyor. En çok hasılat yapan filmler listesinde; 2,7 milyar dolarla ‘Avangers: Endgame” ikinci, 2,2 milyar dolarla ‘üçüncü ve 2,06 milyar dolarla ‘Star Wars 7’ dördüncü sırada bulunuyor.

BİR YILDIZ VEREN DE VAR BEŞ YILDIZ DA

Disney yapımı serinin yeni filminde, başrolleri Sam Worthington, Sigourney Weaver ve Zoe Saldana paylaşıyor. Yeni filmde, ilk filmdeki olayların üstünden on yıldan fazla bir süre geçtiğini ve Neytiri (Saldana) ile Jake Sully’nin (Worthington) artık çocuklarıyla birlikte geniş bir aile olduğunu göreceğiz. Stephen Lang ve yeni bir karakterle dönen Sigourney Weaver’in yanı sıra bu filmde kadroya Kate Winslet, Michelle Yeoh, Cliff Curtis, Joel David Moore, Edie Falco ve Jemaine Clement gibi yeni isimler de katıldı. Filmin ön gösterimini izleyen bazı eleştirmenler filme bir yıldız, bazı eleştirmenler de beş yıldız verdi. Kimi sinema yazarları film için ‘göz kamaştırıcı’ derken, kimileri ise ‘vıcık vıcık’, ‘şirin ama yapmacık’ ve ‘trilyon dolarlık ekran koruyucu’ gibi nitelemeleri tercih etti. Küresel çapta 52.000 salonda birden gösterime giren, 250 milyon dolara çekilen filmin dünya çapında 525 milyon dolarlık bir hafta sonu açılışı yapması bekleniyor. Bu hasılatın 175 milyon dolarının Kuzey Amerika’dan, iki katının ise uluslararası diğer pazarlardan gelmesi bekleniyor. Çin’den beklenen hasılat ise 100 milyon dolar.

NİKARAGUA DEVRİMİ’NDEN BİR HİKÂYE

Bu hafta vizyona giren diğer bir yapım olan ‘Öğle Güneşinde Yıldızlar’ filminin yönetmenliğini Claire Denis üstleniyor. Gerilim ve dram türündeki filmde, Margaret Qualley, Joe Alwyn, Danny Ramirez ile Benny Safdie oynadı. Denis Johnson’ın aynı adlı romanından uyarlanan ve 1984 yılında Nikaragua Devrimi sırasında geçen film, görev nedeniyle Orta Amerika’da yaşayan dik kafalı bir kadının, görev sırasında tanıştığı İngiliz iş insanıyla arasındaki aşkı işliyor. Korku sevenler de bu hafta yönetmenliğini Will Klipstine’ın üstlendiği ‘Şeytanın Kızı’ filmini tercih edebilir. Kötü bir şeyin kendilerini takip etmesinden korkan ebeveynlerin, kızlarını kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatan filmin müziklerini Chad Olivera üstlenirken, başrollerinde Madeleine McGraw, Teal Redmann ve Irene Bedard yer aldı. Haftanın tek animasyon yapımı ‘Ajan Kedi’ animasyon sevenlerin ilgisini çekmeye aday. Almanya, Belçika ortak yapımı filmi, Christoph Lauenstein ile Wolfgang Lauenstein yönetti, Alexandra Neldel, Axel Prahl, Sylvain Urban ile Erik Borner seslendirdi. Film, özel ajan kedi Marnie ve arkadaşlarının bir araya gelip suçla mücadele ettiği eğlenceli bir hikayeyi ele alıyor.

ÜÇ SAATLİK ’48 KARE’ DENEYİMİ

Cameron’ın ilk Avatar filmi sadece izleyici sayısında değil teknoloji alanında da liderliğe oynamıştı. Yönetmen yeni filmde de yine teknoloji tarafında önemli bir yeniliği sunuyor. Yüksek kara hızı (HFR) olarak adlandırılan teknoloji sayesinde serinin ikinci filmi yine bir ilke imza atıyor. Böylece belirli sahneler standart 24 fps hızında oynatılmak yerine HFR sayesinde 48 kare hızında oynatılıyor ve çok daha akıcı ve gerçekçi bir deneyim izleyiciye yansıtılıyor. Bu teknoloji daha önce Hobbit üçlemesinde de kullanılmıştı. Öte yandan film, beklenilenden daha da uzun ekran süresine sahip. ‘Avatar: Suyun Yolu’, 162 dakika olan ilk Avatar filminden 30 dakika daha uzun, yani 192 dakika olacak. Film, 3 saat 12 dakika ekran süresi ile 2022 yılının en uzun filmi olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN