Tüm dünyayı kasıp kavurmuştu: Gladyatör'ün devam filmi 23 yıl sonra geliyor

Tüm dünyayı kasıp kavurmuştu: Gladyatör'ün devam filmi 23 yıl sonra geliyor

Tüm dünyada büyük ilgiyle izlenmiş olan ve Oscar'da beş ödül kazanan 2000 yapımı Gladyatör filmi, Ridley Scott imzasıyla yeniden beyazperdeye dönüyor. Usta yönetmen, filmin senaryosunu tamamladığını açıkladı. Çekimler, Fas'ın Hollywood'u olarak bilinen Ouarzazate kasabasında yapılacak.

Tüm dünyada gişe rekorlarını alt üst eden, beş dalda Oscar kazanan ve başrol oyuncusu Russell Crowe’a En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıran Gladyatör'ün devam filmi 23 yıl sonra beyaz perdede buluşuyor

Bu yılın iddialı filmlerinden The Last Duel ve House of Gucci'ye imza atan usta yönetmen Ridley Scott, Deadline'a verdiği röportajda, Gladyatör'ün devam filminin senaryosunun tamamlandığını açıkladı. Galdyatör 2'nin çekimleri Fas'ın Hollywood'u olarak bilinen Ouarzazate kasabasında yapılacak. Oyuncu kadrosunda Djimon Hounsou ve Connie Nielsen de yer alacak.

Ridley Scott ve Gladyatör ekibinin, 2000 yılında vizyona giren filmden itibaren, ikinci bir film hakkında konuştukları biliniyordu. Gladyatör'de başrolde yer alan ve unutulmaz Maximus Decimus Meridius karakterine hayat veren Russel Crowe ise, devam filmi konusuna her zaman şüpheyle yaklaşarak, 2020 yılında Screen Rant'a verdiği röportajda ''Bununla ilgili konuşmalar yapılıyorsa, ben bu konuya dahil değilim. Akıllarında ne olduğundan emin değilim. 2000 yılından beri aynı konuşmaları yapıyorlar.'' şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Filmin sonunda Russell Crowe’un canlandırdığı karakter ölmüştü. Dolayısıyla Crowe'un yeni filmde yer alması beklenmiyor.

GLADYATÖR'ÜN KONUSU

Gladyatör'de, İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir.

Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. Ölümden zor kurtulan Maximus artık bir gladyatör olarak eğitilmek üzere arenaya gönderilir. Maximus’un aklında tek bir istek vardır, Commodus’u öldürmek ve ailesinin intikamını bir an önce almak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN