Kura Nehri taştı, Ardahan Ovası göle döndü

Kura Nehri taştı, Ardahan Ovası göle döndü

Ardahan'da sağanak ve kar birikintilerinin erimesi sonucu Kura Nehri taştı. Debisi yükselen Kura Nehri, Ardahan Ovası'nın özellikle tarım arazisi olmayan mera bölümlerini sular altında bıraktı.

Ardahan kent merkezinden geçen Kura Nehri taştı. Son günlerde havaların ısınmasıyla kar birikintilerinin erimesi ve gece etkili olan sağanak yüzünden debisi yükselen Kura Nehri, Ardahan Ovası'nın özellikle tarım arazisi olmayan mera bölümlerini sular altında bıraktı.

Bu nedenle ovanın Abdullah Gül Parkı ile Lezzet-i Kür mevkisini adeta göle döndü.

Tarım arazilerinde herhangi bir zarara yol açmayan taşkın sebebiyle ovada oluşan göl manzarası da denizi bulunmayan kentteki vatandaşların ilgisini çekti.

19-04/19/ana-manset-1555663625.jpg

Bazı vatandaşlar nehir kenarına giderek Abdullah Gül Parkı ile Lezzet-i Kür mevkisindeki söz konusu manzarayı izledi.

19-04/19/ana-manset-1555663648.jpg

Vatandaşlardan Nurten Sarıçam, manzaranın güzel olduğunu belirterek, "Manzara güzel olunca biz de izlemeye geldik. Ardahan'ın denizi burası. İzlemeye değer." ifadesini kullandı.

İl merkezinden geçen Kura Nehri'nin geçtiği Göle Ovası'nda da taşkınlar yaşandı.

ARDAHAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN