Kurban vekaleti nasıl verilir? Kızılay'ın kurban vekalet bedeli belirlendi

Kurban vekaleti nasıl verilir? Kızılay'ın kurban vekalet bedeli belirlendi

2019 vekaleten kurban kesim bedelleri açıklanmaya devam ediyor. Son olarak Kızılay 2019 yılı kurban kesim bedelini 850 lira olarak açıkladı. Peki kurban vekaleti nasıl verilir? Hangi kurumun kurban vekaleti kaç para? İşte kurban vekaleti ile ilgili tüm detaylar...

2019 yılı kurban kesim bedelleri açıklanıyor. Farklı kurum ve kuruluşlar aracılığıyla kurban kestirecek vatandaşlar vekaleten kurban kesim bedelinin kaç para olacağını merak ediyor.

Vekalet yoluyla kurbanlarını kurumlara bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyor.

KIZILAY'IN KURBAN VEKALET BEDELİ 825 LİRA

Kızılay 2019 yılı kurban kesim bedelini açıkladı. Buna göre kurbanlığını Kızılay'a kestirmek isteyen vatandaşlar vekalet bedeli olarak 850 lira ödeyecek. Yurtdışı vekalet ücreti ise 825 lira olacak belirlendi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 890 LİRA

Diyanet İşleri Başkanlığı ise bu yılın kesim bedellerini yurt içi için 890, yurtdışı içinse 725 lira olarak açıklamıştı.

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI VEKALET BEDELİ 850 LİRA

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Kurban vekalet ücreti 850 TL olarak belirlendi.

DENİZ FENERİ 720 TL

Deniz Feneri'nin yurtdışı bir hisse bedeli 720 TL.

KURBAN VEKALETİ NASIL VERİLİR?

Sözlü veya yazılı olarak kurban için vekalet verilebilir. Aynı zamanda başkasının adına kurban kesecek ise vekalet alırken ne demek lazım bilmek gerekir. Diyanet kurban vekaleti nasıl verilir ve alınır? 

Kurban vekaleti, yazılı ve sözlü olarak verilebilir. Sözlü olarak, kişi, bir başkasına "seni kurbanımı kesmeye, kestirmeye ve kurbanla ilgili işleri yapmaya ve yaptırmaya vekil tayin ettim" der. Bu durumda vekâleti alan kişi, kurbanı bizzat kendisi kesebilir veya aldığı vekâleti bir başkasına devrederek, bu işlemi, tayin ettiği bu yeni vekile de yaptırabilir.

Buradaki vekâlet umumi vekâlettir. Yani vekil tayin edilen kişi, işi bizzat kendisi yapabileceği gibi, yeni bir vekil tayiniyle başkalarına da yaptırabilir.

Yazılı vekâlette ise, vekâlet veren kişi adına "belli bir şahsa kurban kesme, kestirme ve kurbanla ilgili diğer işleri yapma ve yaptırma konusunda vekâlet verdiğine" dair bir vekâlet belgesi düzenlenebilir.

KURBAN VEKALETİ NASIL ALINIR?

Başkaları adına vekil olup kurban kesecek olan kimsenin hem kendi kurbanına hemde vekil olduğu ortakları adına (sahiplerinin adına diye) niyet etmesi şarttır.Vekalet almak için ortaklarınıza bana vekalet veriyormusunuz diye sorabilirsiniz.Onların "seni kurbanımızı kesmeye vekil kıldık"demeleri ve sizinde kabul ettim demeniz yeterli olur.

Kurban kesmesini bilmeyenin, başkasına kestirirken, (Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni vekil ettim) demesi ve kalben de niyet etmesi gerekir. Eğer kurbanı da başkasına aldıracaksa, kurbanı alacak kimse de, kesmeyi bilmediği için başkasına kestirecekse, Allah rızası için bayram kurbanımı almaya, aldırmaya, kesmeye ve kestirmeye seni umumi vekil ettim der.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN