Kurt Cobain'i Kürt Kobani sanan grup üniversiteye saldırdı haberine yalanlama!

Kurt Cobain'i Kürt Kobani sanan grup üniversiteye saldırdı haberine yalanlama!

Bugün bazı internet sitelerinde yer alan "Kurt Cobain'i Kürt olarak okuyan grup Yaşar Üniversitesi'ne saldırdı" şeklindeki habere ilişkin Yaşar Üniversitesi'nden açıklama geldi.

[Karar]

İzmir'deki Yaşar Üniversitesi Medya İlişkiler Koordinatörü, haberin asılsız olduğunu ve üniversite girişinde öyle bir pankartın asılı olmadığını söyledi. Koordinatör hatta öyle bir belgeselin okulda olmadığını da bildirdi. 

Haberin kaynağı ise daha sonra yaptığı açıklamada "Bu haberin gerçek kişi ve kurumlarla bir alakası yoktur. Tamamen parodi ve hayal ürününüdür" şeklinde habere ekleme yaptı.

Site, "Geçtiğimiz akşam, Beren Saat'in HDP'ye oy verdiği iddialarını ciddiye alan öfkeli bir grubun Aşkı Memnu Köşkü önünde protestoda bulunmasına" göndermede bulunarak haberin yapıldığını belirtti.

Çinili Fırın da yalan çıkmıştı

Ülkücüleri hedef alan bu haberler aslında ilk değil. Ülkücüler önce Çin'in Uygurlara yönelik şiddet hareketlerinden sonra çekik gözlü turistlere 'Çinli' sanarak saldırdıkları haberi yapılmıştı. Bu arada bir kaç Çin restoranını da tahrip eden ülkücüler hakkında son olarak Çinili Fırın adlı bir restorana da 'Çinli' sanıp saldırdıkları yönündeki haber asılsız çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN