Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir kaç yaşında nereli ve mezarı nerededir?

Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir kaç yaşında nereli ve mezarı nerededir?

ATV ekranlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman’da yer alan Osman Gazi’nin eşi ve Şeyh Edebali’nin kızı olan Bala Hatun karakterine Özge Törer hayat veriyor. Peki Kuruluş Osman’daki Bala hatun kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dönem yaşamış ve mezarı nerede? Tüm bilgiler karar.com’da…

Çarşamba akşamları yayınlanan ve reyting rekorları kıran Kuruluş Osman’da Bala Hatun, bıçak darbesi aldı. Osman Gazi'nin eşi Bala Hatun, 13. yüzyılda yaşadı. İşte Bala Hatun’un hayat hikâyesine dair detaylar…

BALA HATUN KİMDİR?

Ne zaman doğduğuna dair tam olarak bir bilgi olmasa da Bala Hatun’un 13. yüzyılda yaşadığı biliniyor. Osman Gazi’nin ikinci eşi olan Bala Hatun, Şeyh Edebali’nin kızı ve Aladdin Paşa’nın annesidir. İlk evliliğini 1280 yılında yapan Osman Gazi, Orhan Gazi'nin annesi ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Mal Hatun ile yaptı.

Osman Gazi 1289’lu yıllarda Şeyh Edebali'nin kızı Rabia Bala Hatun ile ikinci evliliğini gerçekleştirerek güç kazandı. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te yer alan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile birlikte bulunmaktadır. Rabia Bala Hatun 1324’te ebediyete göçmüştür. Torun çocukları: Savcı Bey, Yıldırım Bayezid, Nefise Hatun, Yakub Çelebi, Halil Bey, Sultan Hatun, İbrahim Bey Torunlar: Süleyman Paşa, I. Murad, Fatma Hatun, Şehzade Halil.

ÖZGE TÖRER KİMDİR?

1998’de İstanbul’da doğan Özge Törer, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde eğitimini devam ettiriyor. İlk oyunculuk deneyimini Kuruluş Osman dizisi ile yaşayan Özge Törer, bu dizide Bala Hatun karakterini canlandırıyor.

1,68 metre boyunda olan Özge Törer, 56 kilodadır ve Koç burcudur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN