KYK bursları ne kadar oldu? 2021 yılı için burs ücretlerine zam geldi

KYK bursları ne kadar oldu? 2021 yılı için burs ücretlerine zam geldi

2021 yılı için KYK kredi ve burs ödeme miktarlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere müjde verdi. TBMM Grup Toplantısında konuşan Erdoğan, lisans, yüksek lisans ve doktora burs ücretlerini açıkladı.

Üniversite okuyan öğrencileri yakından ilgilendiren ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen KYK burs ücretlerine gelecek zam miktarı belli oldu. Buna göre 2021 yılından itibaren lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, aldıkları KYK burs ve kredilerde artış yaşanacak.

2020 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

2021 yılı itibarıyla öğrencilere verilecek burs ve kredi miktarları; lisans seviyesinde okuyanlara 650 Türk lirası, yüksek lisansta okuyanlara bin 300 Türk lirası ve doktora yapanlara da bin 950 Türk lirası olarak belirlendi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 2021 yılı itibarıyla burs ve kredi miktarlarını 550 Türk lirasından 650 Türk lirasına, bin 100 Türk lirası olan yüksek lisansı da bin 300 Türk lirasına ve doktora ücretlerini de bin 650 Türk lirasından bin 950 Türk lirasına çıkardıklarını duyurdu.

MİLLİ SPORCULAR NE KADAR BURS ÜCRETİ ALACAK?

Bu ücretlerin, millî sporcu olan öğrencilere 2 ya da 3 katı olarak yansıtılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayırlı olmasını diledi.

kyk-burslari-ne-kadar-oldu-2021-yili-icin-burs-ucretlerine-zam-geldii.jpg

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs ve kredi sonuçları  açıklanmıştı. Bu sene ilk defa burs ve kredi alacak öğrencilerin 2021 Ocak ayından itibaren ilk ödemelerini alacakları açıklanmıştı. Ödemeler ekim ayı itibarıyla geriye dönük olarak da hesaplara aktarılacak.

2021’den itibaren de ödemeler yeni ücretlere göre yapılacak. Ödemeler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesine göre yapılırken 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlar için belirtilen günlerde hesaplara yatacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN