LGS bu yıl daha mı zor olacak? LGS örnek sorular yayınlandı

LGS bu yıl daha mı zor olacak? LGS örnek sorular yayınlandı

MEB 2020 LGS tarihini 7 Haziran olarak açıklamıştı. Tarihin ardından öğrenciler örnek soruların açıklanmasını bekliyordu. LGS örnek soruları açıklandı. İşte LGS örnek sorularla ilgili bilmeniz gerekenler…

Milyonlarca öğrenci LGS tarihinin açıklanmasını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada sınavın 7 Haziran’da yapılacağını duyurdu. Duyurunun ardından öğrenciler, örnek soruların yayınlanmasını bekliyordu. Örnek soruları sizin için derledik.

ÖRNEK SORULAR YAYINLANDI 

LGS örnek sorular 2020 arama motorunda merak edilen konular arasına girdi. Heyecanla beklenen LGS 2020 sınav tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 7 Haziran 2020'de yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik ilk örnek soru kitapçığı da yayımlandı. Örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her ay örnek soru kitapçığı yayımlamaya devam edecek.

SAYISAL BÖLÜM ÖRNEK SORU İÇİN TIKLAYIN

SÖZEL BÖLÜM ÖRNEK SORU İÇİN TIKLAYIN

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

LGS başvuru tarihi hakkında henüz bir bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın, geçtiğimiz yılki uygulama takvimi göz önünde bulundurulduğunda, LGS başvurularını 9 Nisan tarihinde alması bekleniyor.

LGS NEDİR?

Lise Geçiş Sistemi’dir. 2018 yılından itibaren uygulamaya koyulmuş olup, TEOG sistemimin yerine getirilmiştir. 8 sınıf öğrencileri bu sınava girer ve liseye, yani orta öğretim kurumlarına geçiş hakkı kazanırlar. 

LGS’de %70 sınav puanı, %30 okul diploma notu etkilidir. Bu yıl ilk merkezi sınav sistemi kalkacak olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yerel sınavlar yapılacak. Soru havuzu önceden belirlenecek, sınav soruları her şehirde bu havuzdan seçilip farklılık gösterecek. LGS’yi kazanan öğrenciler puan ya da adrese dayalı sistem ile yerleştirilecek.

19-10/25/basasaliksiz-10.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN