LGS ne zaman yapılacak? MEB LGS 2020 tarihi belli oldu

LGS ne zaman yapılacak? MEB LGS 2020 tarihi belli oldu

Milyonlarca öğrenci nefesini tuttu ve 2020 LGS’nin tarihinin açıklanmasını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı 2020 LGS tarihini açıkladı. Peki LGS ne zaman yapılacak? İşte bilmeniz gerekenler…

Milyonlarca veli ve öğrenciyi doğrudan ilgilendiren, 2020 LGS tarihi MEB tarafından açıklandı. Öğrenciler merakla 2020 LGS ne zaman yapılacak merak ediyordu. MEB sabah saatlerinde yaptığı açıklamada LGS sınav tarihini açıkladı. Peki 2020 LGS tarihi ne zaman? İşte tüm detaylar…

SINAV TARİHİ AÇIKLANDI

2018 yılına kadar TEOG adıyla uygulanan Lise Geçiş Sistemi sınavı 2020 tarihi netleşti. İlk defa bir ÖSYM sınavına girecek ortaokul son sınıf öğrencileri, 7 Haziran 2020’de LGS aşamasını geçecekler.

19-10/24/basliksiz-9.jpg

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

LGS başvuru tarihi hakkında henüz bir bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın, geçtiğimiz yılki uygulama takvimi göz önünde bulundurulduğunda, LGS başvurularını 9 Nisan tarihinde alması bekleniyor.

LGS NEDİR?

Lise Geçiş Sistemi’dir. 2018 yılından itibaren uygulamaya koyulmuş olup, TEOG sistemimin yerine getirilmiştir. 8 sınıf öğrencileri bu sınava girer ve liseye, yani orta öğretim kurumlarına geçiş hakkı kazanırlar. 

LGS’de %70 sınav puanı, %30 okul diploma notu etkilidir. Bu yıl ilk merkezi sınav sistemi kalkacak olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yerel sınavlar yapılacak. Soru havuzu önceden belirlenecek, sınav soruları her şehirde bu havuzdan seçilip farklılık gösterecek. LGS’yi kazanan öğrenciler puan ya da adrese dayalı sistem ile yerleştirilecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN