LGS Fen Bilimleri soruları ve cevapları | İşte LGS Fen Bilimleri soru ve cevap anahtarı

LGS Fen Bilimleri soruları ve cevapları | İşte LGS Fen Bilimleri soru ve cevap anahtarı

LGS Fen Bilimleri soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? sorusunun yanıtı haberimizde. Fen Bilimleri sorularının yanıtları sınava giren öğrenciler tarafından merakla soruluyor ve araştırılıyor. LGS Fen Bilimleri soru ve cevap anahtarının 4 Haziran pazartesi günü yayınlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan LGS Fen Bilimleri soruları ve cevaplarını yayınlanır yayınlanmaz haber detayda bulabilirsiniz. Bu sene ilk kez yapılan LGS sınavında öğrencilere 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Liseye giriş sınavı Fen Bilimleri soru cevapları ve kitapçık türüne göre cevap anahtarı yarın haberimizde olacak.

LGS Fen Bilimleri soruları ve cevapları sınava giren yaklaşık 1 milyon öğrenci tarafından merakla bekleniyor. 2018 LGS Fen Bilimleri soru ve cevap anahtarını haberimizin devamında bulabilir netlerinizi hesaplayabilirsiniz. LGS soru ve cevap anahtarı 4 Haziran pazartesi günü açıklanacak.  Sınava katılan öğrenciler bu sene sorulan Fen Bilimleri sorularının beklendiği gibi olduğunu sayısalda en çok Matematikte zorlandıklarını açıkladılar. 

Bu sene ilk kez yapılan LGS'ye  katılım yüksekti. Yaklaşık 1 milyon öğrenci 2018 LGS'ye katıldı. Sınav sonrası öğrenciler MEB'den gelecek açıklamaları heyecanla bekliyor. MEB tarafından yayınlanacak olan  LGS sınav soru cevapları ne zaman açıklanacak merak edilirken bakanlık cevap anahtarlarının 4 Haziran'da açıklanacağını belirtti. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da öğrencilere açıklanacak. 

LGS’DE ÇIKAN 20 FEN BİLİMLERİ SORUSU VE CEVABI

Adaylar soruları inceleyerek Fen Bilimleri testinden kaç net yaptıklarını tahmini olarak hesaplayabilirler. İşte Fen Bilimleri  soruları ve cevap anahtarı...

Türkçe, İnkilap Tarihi, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan LGS, Türkiye çapında tamamlandı. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavda öğrencilere 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu.

LGS SAYISAL SORULARI VE CEVP ANAHTARI PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLA

LGS SÖZEL SORULARI VE CEVAP ANAHTARI PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLA

SONUÇLAR 22 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

LGS’nin tamamlanmasının ardından rahat bir nefes alan öğrenciler, şimdi de MEB’in sonuçları açıklamasını bekleyecek. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da ilan edilecek. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirme işlemlerinin detayları ‘Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.

18-06/03/lgs-sinavi.jpg

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR? 

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN