LGS TC inkılap Tarihi ve Atatürkçülük soruları ve cevapları | LGS soru ve cevap anahtarı

LGS  TC inkılap Tarihi ve Atatürkçülük soruları ve cevapları | LGS soru ve cevap anahtarı

LGS TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Sınava giren öğrenciler tarafından merakla soruluyor. LGS TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük soru ve cevap anahtarı 4 Haziran pazartesi günü yayınlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan LGS TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük soruları ve cevaplarını yayınlanır yayınlanmaz haber detayda bulabilirsiniz. Bu sene ilk kez yapılan LGS sınavında öğrencilere 10 TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük sorusu soruldu. Liseye giriş sınavı TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük soru cevapları ve kitapçık türüne göre cevap anahtarı yarın haberimizde olacak.

LGS  TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük soruları ve cevapları sınava giren öğrenciler, öğrencileri sınava hazırlayan öğretmenler ve veliler tarafından merakla bekleniyor. 2018 LGS  TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük soru ve cevap anahtarını haberimizin devamında bulabilir ve sizde netlerinizi hesaplayabilirsiniz.MEB'den yapılan açıklamaya göre LGS soru ve cevap anahtarı 4 Haziran pazartesi günü açıklanacak. Sınava katılan öğrenciler bu sene sorulan  TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük sorularının çok zor olmadığını açıkladılar.

Bu sene ilk kez yapılan LGS'ye  katılım yüksekti. Yaklaşık 1 milyon öğrenci 2018 LGS'ye katıldı. Sınav sonrası öğrenciler , veliler ve öğretmenler MEB'den gelecek açıklamaları heyecanla bekliyor. MEB tarafından yayınlanacak olan  LGS sınav soru cevapları ne zaman açıklanacak merak edilirken bakanlık cevap anahtarlarının 4 Haziran'da açıklanacağını belirtti. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da öğrencilere açıklanacak. LGS sınavına dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

LGS SAYISAL SORULARI VE CEVP ANAHTARI PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLA

LGS SÖZEL SORULARI VE CEVAP ANAHTARI PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLA

 

LGS’DE ÇIKAN 10  TC İNKILAP TARİHİ VE ATATATÜRKÇÜLÜK SORUSU VE CEVABI

Adaylar soruları inceleyerek  TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinden kaç net yaptıklarını tahmini olarak hesaplayabilirler. İşte Matematik soruları ve cevap anahtarı...

SONUÇLAR 22 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

LGS’nin tamamlanmasının ardından rahat bir nefes alan öğrenciler, şimdi de MEB’in sonuçları açıklamasını bekleyecek. Bakanlığın daha önce yaptığı açıklamalara göre LGS sonuçları 22 Haziran’da ilan edilecek. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirme işlemlerinin detayları ‘Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.

18-06/03/lgs-sinavi.jpg

BAKANLIKTAN LGS AÇIKLAMASI

Liseye Giriş Sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Liseye Giriş Sınavı'na dair önemli bir açıklama yaptı. Yusuf Tekin, "Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak. Anadolu liselerimiz, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, Anadolu imam hatip liselerimiz var. Öğrenci bunlar arasından 5 tercih yapacak" dedi. Türkiye genelinde 303'ü fen lisesi, 89'u sosyal bilimler lisesi, 228'i Anadolu lisesi, 297'si imam hatip lisesi, 26'sı mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmak üzere 943 proje okulu ile alan bazlı program uygulayan 423 mesleki ve teknik lise olmak üzere toplam bin 366 ortaöğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak.

 

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

ç. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

d. Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

f. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

400 x (TASP – En Küçük TASP)

En Büyük TASP – En Küçük TASP

g. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

SINAVA GİRMEYENLER NE YAPACAK

Liseye Giriş Sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Liseye Giriş Sınavı'na dair önemli bir açıklama yaptı. Yusuf Tekin, "Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak. Anadolu liselerimiz, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, Anadolu imam hatip liselerimiz var. Öğrenci bunlar arasından 5 tercih yapacak" dedi.

HANGİ KURUMLARA ÖĞRENCİ ALINACAK

Türkiye genelinde 303'ü fen lisesi, 89'u sosyal bilimler lisesi, 228'i Anadolu lisesi, 297'si imam hatip lisesi, 26'sı mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmak üzere 943 proje okulu ile alan bazlı program uygulayan 423 mesleki ve teknik lise olmak üzere toplam bin 366 ortaöğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN