LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak? Liseye yerleşemeyenler hangi okula gidecek?

LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak? Liseye yerleşemeyenler hangi okula gidecek?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınavına giren öğrencilerin tercih sonuçlarını açıkladı. Öğrencilerin yüzde 9'luk bir kısım herhangi bir liseye yerleşemedi. Peki LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak? Liseye yerleşemeyenler hangi okula gidecek? İşte detaylar…

LGS yerleştirme sonuçları 10 Ağustos itibarıyla açıklandı. MEB nakil başvurularını almak üzere hazırlanıyor. Peki LGS'de yerleşemeyenler ne yapacak? Liseye yerleşemeyenler hangi okula gidecek? Velilerin ve öğrencilerin izlemeleri gereken yollar haberimizde sizlerle…

LGS’DE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK?

Sınav ile yer yerleştirme ve öğrenci alan okulların hiç birine yerleşemeyen adaylar il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurdukları taktirde yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okullardan kontenjan durumlarına göre komisyonca yerleştirilecek.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin kayıt işlemleri açık lise ve yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden okullar haricinde sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://eokul.meb.gov.tr adresinden açıklanacak ve sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. SMS yolu ile bilgilendirilmek isteyen veliler mobil bilgilendirme servisi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecektir.


İlköğretim eğitimi tamamlayan özel ihtiyaç sahibi öğrenciler kaynaştırma yolu ile eğitim alacak öğrenciler, Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve ortaöğretim kademesine uygun olarak Özel Eğitin Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ikamet adresleri, engel durumu ve özellikleri göz önünde bulundurularak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat dahilinde her şubede 2 öğrenci olmak üzere il ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu ile yerleştirilecek.

BİRİNCİ NAKİL SONUÇLARI 17 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

10-14 Ağustos tarihleri arasında yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi başlayacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos tarihinde alınacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının da 24 Ağustos tarihinde duyurulmasıyla birlikte merkezi olarak sürdürülen ana yerleştirme süreci bitmiş olacak.

Ardından hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınıp, 28 Ağustos 2020 tarihinde yerleştirme süreci tamamıyla bitmiş olacak.

YATILILIK BAŞVURULARI

Örgün eğitim kurumlarına kayıtlarını yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte müracaat edeceklerdir.

Pansiyonda kalan boş kontenjan il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca alınan öğrenci müracatları değerlendirilerek yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN