Malatya için çok kritik uyarı: Her gün en az 30 vaka tespit ediliyor!

Malatya için çok kritik uyarı: Her gün en az 30 vaka tespit ediliyor!

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kentte koronavirüs (corona virüs) tanısı konan kişi sayısının günlük 30 ila 40 arasında olduğunu belirterek, kurallara daha fazla uyulması için çağrı yaptı: Maskeleri ağzı ve burnu kapatacak şekilde takmamız gerekiyor. Cepte taşımak, çeneye takmak veya sadece ağzı kapatacak şekilde maske takmak doğru bir korunma yöntemi değildir.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kentte Kovid-19 vakalarında artış olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Recep Bentli şöyle devam etti: "Yeni tanı konan kişi sayımız günlük 30-40 civarındadır. Yeni vakalarımızın çoğunu aynı hanede yaşayan aile bireyleri oluşturmaktadır. Ev dışı ortamda virüsle enfekte olan kişi, hastalığı tüm aile bireylerine bulaştırmaktadır. Aynı hanede yaşayan çocuklar da erişkinler de enfekte olabilmekte.

YAKIN TEMASA DİKKAT!

Özellikle evlerimizde beraber yaşadığımız yaşlı bireylerle, gebe kadınlarımız ve ek kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza yakın temasın, onların da hasta olmasına sebep olduğunu biliyoruz. Bu durum bize temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor."

Maske, sosyal mesafe ve temizliğin Kovid-19 ile mücadelede basit ama hayati öneme sahip 3 kural olduğunun altını çizen Bentli, tüm vatandaşların bu kurala uyması gerektiğini belirtti.

"YATAN HASTALARIN YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR"

Açıklamasında, gençlerin "Bana bir şey olmaz" düşüncesiyle hareket etmemesini isteyen Bentli, şunları kaydetti:

"Son günlerde tespit edilen vakaların büyük kısmını genç nüfus oluşturuyor. Hastanede yatan hastalarımızın yaş ortalaması gittikçe düşüyor. Yaşı daha genç olan vatandaşlarımızın hem kendilerini hem de yaşlılarımız başta olmak üzere diğer vatandaşlarımızı korumak için daha fazla hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Koronavirüsle yaşamak yeni normalleşme sürecinde hepimizin yaşam tarzı olmalıdır.

"MASKE CEPTE TAŞINMAK İÇİN DEĞİLDİR"

Maskeleri ağzı ve burnu kapatacak şekilde takmamız gerekiyor. Cepte taşımak, çeneye takmak veya sadece ağzı kapatacak şekilde maske takmak doğru bir korunma yöntemi değildir. Açık alanda dahi olsa yan yana yürümek, mesafeye dikkat etmemek bulaşma riskini arttıran faktördür."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN