Malatya'da sandık başında kavga: 2 ölü

Malatya'da sandık başında kavga: 2 ölü

Malatya'nın Pütürge ilçesinde muhtar adaylarının tarafları arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Saadet Partisi, tartışmanın açık oy kullanmaya zorlama nedeniyle çıktığını ve 2 üyelerinin öldürüldüğünü açıkladı. Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kavga yaşlılara oy kullandırma konusunda çıktı" denildi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Bölünmez Mahallesi'ndeki bir okulda, oy verme işlemleri sırasında muhtar adaylarının tarafları arasında tartışma çıktı.

Silahlı kavgaya dönüşen olayda, pompalı tüfekle vurulan iki kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Yaralı 112 Acil Servis ekiplerince Pütürge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

19-03/31/3dbdce95-8385-4383-907c-834182f01712.jpg

Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN TEPKİ

Malatya'da yaşanan olay hakkında resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" diye yazdı.

19-03/31/7d34bed9-730c-4376-8f6d-b94e3ce7815a.jpg

Saadet Partisi de benzer bir açıklama yaparak, tartışmanan açık oy kullanmaya zorlama nedeniyle çıktığını ve 2 üyelerinin öldürüldüğünü savundu. 

ERDOĞAN: PARTİLER ARASI SORGULAMAYA GÖTÜRÜLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM

Oyunu kullanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, "Öncelikle sabah iyi başlayan ama daha sonra Malatya Pütürge'deki olay gerçekten bizleri üzdü. Böyle bir durumunun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki burada 2 vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür, aynı şekilde arkadaşlarımı. Bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, yargı süreci olarak da gerekli bütün araştırmaları, soruşturmaları yapıyorlar. Bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu durumun partiler arası sorgulamaya, partiler arası bir yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Bu tür durumlarda özellikle dudakların arasından çıkan sözlerin çok büyük önem taşıdığını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Temennim odur ki bunun dışında seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilerle de şu ana kadar iyi gidiyor. Başta 30 büyükşehrimiz olmak üzere seçimlerden başarılı bir şekilde çıkıp, demokrasinin adeta temel taşı olan yerel seçimler inanıyorum ki merkezi sisteme de 1 Nisan'dan itibaren çok daha büyük güç katacaktır. Ben tekrar tüm milletimize, tüm seçmenlerimize hayırlı olsun diyorum. Temennim odur ki yüksek bir katılımla akşam sandıkları kapatmış olalım."

ÖMER ÇELİK: BUGÜNE ACI KARIŞMASINI İSTEMİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Malatya'da yaşanan olay hakkında konuşarak, "Türkiye'nin her tarafındaki kardeşlerimiz, vatandaşlarımız, lütfen bu şekilde, böyle çatışma çıkaracak kavga ya da benzeri olaylara sebebiyet verecek olaylardan uzak duralım. Herhangi bir şekilde bugüne daha fazla acı karışmasını istemiyoruz" dedi.

MALATYA VALİLİĞİ: KAVGA YAŞLILARA OY KULLANDIRMA KONUSUNDA ÇIKTI

Malatya valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kavganın yaşlılara oy kullandırma konusunda çıktığı belirtilerek, "İlimiz Pütürge İlçesi Bölünmez Mahallesinde saat:10.00 sıralarında seçim sandığı başında “Yaşlılara Oy Kullandırma” nedeniyle yaşanan tartışma neticesinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, bu müessif olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 kişi Jandarma ekiplerince yakalanmıştır" denildi.

ERDOĞAN'DAN KARAMOLLAOĞLU'NA TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Pütürge'de iki kişinin hayatını kaybettiği olay nedeniyle Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN