Meclis kürsüsünde sahte diplomaya sahip çıktı

Meclis kürsüsünde sahte diplomaya sahip çıktı

Son olarak Vakıfbank yönetim kuruluna atanması tartışma yaratan Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu mahkemece tespit edilmişti. “Tanımadığım kişiler hazırlayıp getirdi” diye ifade veren milli güreşçi resmi belgede sahtecilik suçundan ceza almasına rağmen görevlerine devam ederken partisinin desteğini de kaybetmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Meclis kürsüsünde Yerlikaya’ya sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sahte diploması TBMM’de tartışma yarattı. HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Yerlikaya’nın Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2001’de verdiği kararla sahte olduğu ortaya çıkan lise diplomasını gündeme getirdi.  Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’nın lise diplomasını, Burdur Eğitim Fakültesi diplomasını ve yüksek lisans diplomalarını göstererek “Gurur duyuyoruz. Ben, burada eski milletvekilimizin ve baş danışmanımızın alnından öpüyorum, başarılarının devamını diliyorum. Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 kez Avrupa şampiyonu. 17 yaşında grekoromende asrın güreşçisi unvanını aldı. 27 kez İstiklal Marşı’mızı bütün dünyaya dinletti, gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

2712krt01a-sehir-1.jpg

"SAHTE DİPLOMAYI GÖSTERMEYİN"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla diplomaların sahte olduğunu belirterek “Sahte diplomayı göstermeyin bize” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğunu bile bile Gazi Üniversitesi’ne kaydını yaptırdığını söyledi. Özkoç daha önce de Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğunu belirterek istifasını istemişti. Yerlikaya da ‘’Eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum’’ demişti. Ardından Özkoç Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğunu kesinleştiren mahkeme kararını paylaşmış “Sende yüz varsa ,istifa edersin” demişti. 

TBMM’YE YERLİKAYA DİLEKÇESİ

Bu arada Yerlikaya’nın milletvekili olduğu dönemde aldığı maaşları da dâhil, tüm eski milletvekilliği kazanımlarının ve ayrıcalıklarının iptal edilmesi için TBMM Başkanlığı’na başvuruldu. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Yerlikaya’nın sahtecilik suçu ile yüz kızartıcı suç işlediğini belirterek “Bir kez sahtecilik yapan ve bu konuda eylem sübutuna dair mahkeme hükmü kurulan kişi, cezası ertelense ya da infazı ertelense de ve hatta affa da uğramış olsa, sahtecilik sübutu sebebiyle artık milletvekili olamayacaktır” dedi. TBMM Başkanlığı’na verilen dilekçe şu ifadelere yer verildi: Tekrar halkın gönlünde taht kurmak istiyorsa, tarihe adını yazdırmak istiyorsa yapacağı tek bir şey var: Hak etmeden yer aldığı bütün kurumlardan istifa etmek, alın teri dökmeden haksız elde ettiği bütün kazançları kamuya iade etmek ve tekrar güreş sporuna dönerek kendisi gibi başarılı güreşçiler yetiştirmek. Ancak o zaman bir ihtimal halkın gönlündeki yere yeniden yerleşebilir.”

MAHKEME KESİNLEŞTİRDİ

Yerlikaya’nın ortaokul mezunu olduğu ve sahte lise diploma kullandığı mahkeme kararıyla kesinleşmişti. Kararda “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denilmişti. Kararda Yerlikaya’nın ‘resmi evrakta sahtecilik’ yaptığı ortaya konurken, mahkeme hükmü de ertelenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN