Meclis'e gelen dokunulmazlık dosya sayısı 624'e ulaştı

Meclis'e gelen dokunulmazlık dosya sayısı 624'e ulaştı

HDP ve CHP milletvekillerine ait 5 dosya, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Böylece Meclis'e gelen dokunulmazlık dosya sayısı 624'e ulaştı.

Bazı milletvekillerine ait 5 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, HDP Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ve Ferhat Encu'nun Yasama Dokunulmazlıklarının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

'DOKUNULMAZLIK' MESAİSİ

Meclis'e gelen dosya sayısı 624'e ulaştı. Bunların 46'sı AK Parti'li, 187'si CHP'li, 369'u HDP'li, 18'i MHP'li, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazliaka'ya ait. Nazlıka'nın bir dosyası, başka parti milletvekilleri ile düzenlenmiş durumda bulunuyor.

Hakkında  dosya düzenlenen milletvekili sayısı ise 136'ya ulaştı. Bunların 27'si AK Parti, 51'i CHP, 50'si HDP, 7'si MHP milletvekili, biri ise Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka.

Bir tezkerede birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı 45'e çıktı.

TBMM/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN