Meksikalı 25 kişilik ilk göçmen kafile ABD sınırını geçti

Meksikalı 25 kişilik ilk göçmen kafile ABD sınırını geçti

ABD Başkanı Joe Biden'ın kapsamlı göç reformları kapsamında 25 kişilik ilk göçmen kafilesi ABD sınırını geçti. Meksika'da bekleyen binlerce göçmenin ise kendilerine sıranın ne zaman geleceğini merakla bekliyor.

Başkan Joe Biden'in Trump yönetiminin kısıtlayıcı göçmenlik politikalarını gevşetme çabalarının bir parçası olarak sığınmacıların Cuma günü ABD'ye girmelerine izin verildi.

Eski başkan Donald Trump'ın "Meksika'da Kal" programı kapsamında, çoğu Orta Amerika'dan olmak üzere on binlerce Meksikalı olmayan sığınmacı, başvurularının sonuçlanana kadar sınır üzerinden geri gönderildi.

Biden yönetimi, Cuma günü başlayan ilk aşama ile resmen Göçmen Koruma Protokolleri (MPP) olarak adlandırılan tartışmalı politikayı ortadan kaldırmak için hızla harekete geçti.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, onların gelişini ABD sığınma sisteminin "yeniden inşasında önemli bir adım" olarak memnuniyetle karşıladı. ACLU San Diego sözcüsü Edward Sifuentes, "Ancak şu anda bu insanlık dışı politika altında belirsizliğe sıkışmış binlerce kişi hala acı çekiyor" dedi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na (DHS) göre, ABD’ye geri dönmeyi bekleyen yaklaşık 25 bin göçmen var. Meksika, 6 bin kişinin topraklarında kaldığını söylüyor. 

25 SIĞINMACININ ABD'YE GİRİLMESİNE İZİN VERİLDİ

Sınırda bekleyişini sürdüren Meksika'lı sığınmacı Enda Marisol AP haber ajansına verdiği demeçte, "İçeri girmemize izin verileceğine inancımız var. Burada yeterince zaman geçirdik." dedi.

meksika-siniri.jpg

Biden, 20 Ocak'ta, çoğunluğu Müslümanların oluşturduğu 13 Afrika ülkesine seyahat yasağını kaldırdırarak Trump'ın katı göçmenlik politikalarını bozmaya başladı.

Demokratlar, Biden'ın, ülkede yasadışı bulunan yaklaşık 11 milyon göçmene ABD vatandaşlığının yolunu açacak kapsamlı göçmenlik yasasını resmen Kongre’ye sundu.

Biden yönetiminin, göçmen başvurularını işleme koyma sırasında dikkatli davrandığı ve politika değişikliğinin daha fazla göçmenin ABD-Meksika sınırına gitmeyi teşvik edebileceği belirtildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN