Memur-Sen'den açlık ve yoksulluk sınırı araştırması

Memur-Sen'den açlık ve yoksulluk sınırı araştırması

Memur-Sen tarafından açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıklandı. Ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 677, yoksulluk sınırı ise 4 bin 589 lira olarak belirlendi.

Memur-Sen'in araştırmasına göre, ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 677, yoksulluk sınırı ise 4 bin 589 lira olarak belirlendi. Memur-Sen tarafından her ay düzenli yapılan açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının ocak sonuçları açıklandı.

Buna göre, ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 677 lira 3 kuruş, yoksulluk sınırı ise 4 bin 589 lira 91 kuruş olarak hesaplandı. Ocakta bir önceki aya kıyasla gıda fiyatlarında ortalama yüzde 8,42'lik artış yaşanırken, aydınlanma madde fiyatında ise 0,15'lik düşüş gözlendi.

Ulaşım fiyatlarında yüzde 6,48, ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 3,68, barınma madde fiyatlarında da ortalama yüzde 1,72'lik artış oldu. Ocakta bir önceki aya göre kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 8,98'lik artış gözlenirken, giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 6,06'lık düşüş yaşandı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN