Microsoft, Discord’u satın almak için 10 milyar doları gözden çıkardı

Microsoft, Discord’u satın almak için 10 milyar doları gözden çıkardı

Microsoft, 10 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Oyun dünyasında son yıllarda oldukça popülerleşen sesli ve yazılı iletişim uygulaması Discord'u satın almak isteyen Microsoft, çalışmalarına başladı.

Microsoft, özellikle oyun dünyasında son yıllarda popülerliğini artıran ve 140 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan sesli ve yazılı iletişim uygulaması Discord’u satın almak için girişimlere başladı.

ABD medyasına göre; Microsoft, Discord için 10 milyar doları gözden çıkardı. Şirketler arasında görüşmelerin sürdüğü ifade edilirken; Discord’un satıştan ziyade şirketi halka açma seçeneğine daha sıcak baktığı belirtildi.

DISCORD NEDİR?

ABD’nin San Francisco kentinde 2015 yılında kurulan Discord, özellikle oyun dünyasında kullanıcılara video, ses ve metin yoluyla iletişim imkanı tanıyan bir uygulamadır. Ücretsiz olan Discord uygulamasının değerinin 7 milyarı bulduğu ifade ediliyor.

140 MİLYON AKTİF KULLANICI

250 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olduğu ifade edilen Discord uygulamasında 140 milyondan fazla da aktif kullanıcı buluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN