MSÜ tercih dönemi ne zaman 2020? Milli Savunma Üniversitesi tercih tarihleri belli oldu!

MSÜ tercih dönemi ne zaman 2020? Milli Savunma Üniversitesi tercih tarihleri belli oldu!

Askeri eğitim alarak subay veya astsubay olmak isteyen adaylar, MSÜ 2020 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemini merakla bekliyor. 'Milli Savunma Üniversitesi tercihleri ne zaman yapılacak?' sorusunun yanıtını araştıran askeri öğrenci adaylara sevindiren haber geldi. İşte MSÜ tercih tarihleri...

'MSÜ tercih dönemi ne zaman 2020?', 'Milli Savunma Üniversitesi tercih tarihleri belli oldu mu?', 'MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Milli Savunma Üniversitesi ön başvuru sonuçları Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından 13 Temmuz 2020 günü açıklanmıştı. Açıklamanın ardından tercih dönemi için adayların gözleri MSÜ'ye çevrilmişti. Ön başvuru sonuçlarının ardından başlayacak olan seçim faaliyetleri tarihleri de paylaşıldı. Detaylar haberimizde...

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı, MSÜ tercih süreciyle ilgili merak edilenlere açıklık getirdi.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, MSÜ 2020 Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 20 Temmuz - 04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Adayların www.personeltemin.msb.gov.tr adresinden duyuruları incelemeleri gerekiyor.

MSÜ TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

Ön başvuru sonuçları ardından 2020 MSÜ taban puanları da Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI (ERKEK ADAYLAR İÇİN)

Hava Harp Okulu / Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 326,09110

Kara Harp Okulu / Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 276,91794

Deniz Harp Okulu / Puan Türü:SAYISAL Taban Puan: 276,91794

Kara Harp Okulu / Puan Türü: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 275,41420

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI (KADIN ADAYLAR İÇİN)

Hava Harp Okulu / Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 357,930

Kara Harp Okulu / Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 349,45152

Deniz Harp Okulu / Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 349,45152

Kara Harp Okulu / Puan Türü: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 348,28242

ASKERİ ÖĞRENCİ TEMİNİ GETİRİLECEK BELGELER

1) Mavi Kapaklı Şeffaf Dosya.

2) Sınav Çağrı Belgesi.

3) Nüfus cüzdanı ve fotokopisi.

4) MSÜ-2020 Sınav Sonuç Belgesi.

5) e-Devlet şifresi.

6) Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu: Adayların fiziki yeterlilik testine katılabilmeleri için spor yapmasında sakınca olmadığını gösteren 'Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu' (Aile hekimi, Toplum Sağlığı Merkezi, SGK ile anlaşmalı Tıp Merkezleri ve Polikliniklerden) ile sınava gelmesi gerekmektedir. Bu raporu olmayan adaylar fiziki yeterlilik testine katılamayacaktır.

7) Muvafakat Yazısı: Adayların muvafakat yazısı ile sınava gelmesi gerekmektedir.

8) Adli Sicil Kaydı ve Kesinleşme Şerhi: Adli sicil kaydı bulunmayanlar e-Devlet çıktısı ile gelecek, herhangi bir mahkemede kaydı bulunanlar ise ilgili mahkeme kararı/kesinleşme şerhi, devam ettiğine dair belge, itiraz ettiyse temyiz belgesinin aslı ve fotokopisini getireceklerdir.

9) Şehit/Gazi Belgesi: Şehit veya gazi yakını olan adayların, bu durumlarını gösteren resmî belgelerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir. (Bu durumda bulunan adaylar bağlı bulundukları Kuvvet Komutanlıkları/Bakanlıklardan onaylı belgenin aslı ve fotokopisi, aile kütüğünü (bilgilerini) gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneğinin e-Devlet çıktısını getireceklerdir)

10) Terhis Belgesi: 7179 Sayılı Askeralma Kanunu kapsamında askerlik hizmetini tamamlayan adaylara ek puan verilebilmesi için terhis belgelerini (askerlik hizmetini ilk altı ay yapan adaylar tek terhis belgesi, ikinci altı ayını da yapan adaylar iki terhis belgesi getireceklerdir) de yanlarında getirmeleri gerekmektedir. (Askerlik hizmetini tamamlayan adayların askerlik durum belgeleri kabul edilmeyecektir.) Terhis belgesini ibraz edemeyen adaylara ek puan verilmeyecek işlemlerine devam edilmeyecektir.

11) Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

UYARI: Sınavlara gelirken istenilen belgeler dışında belge talep edilmemektedir. Sınav merkezleri önünde güvenlik soruşturması formu, dosya, zarf, gibi malzemeleri ücret karşılığı satmaya çalışanlara itibar etmeyiniz.

MSÜ MÜLAKAT SINAVINDA GEREKLİ BELGELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN