Muhalefetten Meclis içtüzüğünün çiğnenmesine tepki

Muhalefetten Meclis içtüzüğünün çiğnenmesine tepki

TBMM'de reddedildikten sonra iktidarın talebiyle tekrar görüşülen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi için 6 Nisan'da yeniden oylama için kararı verilmesi muhalefetin tepkisini çekti.

TBMM’de dün reddedilen ve içtüzüğe göre 1 yıl Meclis'e gelmesi mümkün olmayan güvenlik soruşturması ile arşiv araştırması yasa tasarısının 6 Nisan'da yeniden oylanacağı açıklandı. 

Konuna ilişkin konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Oylamanın yeniden yapılması yönünde karar çıkarsa tekrarlanır" demişti.  

KILIÇDAROĞLU: BİR ZORBANIN TALEBİ MECLİS’İN İRADESİNE GÖLGE DÜŞÜRDÜ 

Karara tepki gösteren ve sosyal medya hesabı üzerinden videolu açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis’i sabote ettiler. Bir zorbanın talebi TBMM'nin iradesine gölge düşürdü. Bunu reddediyoruz, reddedeceğiz" ifadelerini kullandı.  

 

 

DAVUTOĞLU: CANINIZ İSTEYİNCE YAYINLAYIN BİR FERMAN OLSUN BİTSİN 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kanun teklifinin TBMM’de yapılan oylamada reddedildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:  

İktidar, Anayasa ve Meclis İçtüzüğünü çiğneyerek teklifi yeniden oylatmak istedi. Meclis Başkanı da tamam dedi! 

Oldu olacak Anayasa mahkemesini de, TBMM’ni de kapatın! Canınız isteyince yayınlayın bir ferman olsun bitsin! 

 

 

NE YAŞANDI?  

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na bu hafta kamu görevlilerinin atanmasına ilişkin düzenlenen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi dün Meclis'e geldi ve AK Partili vekillerin Meclis'te yer almaması nedeniyle muhalefetin sayıca üstün gelmesi nedeniyle teklif reddedilmişti. 

Meclis iç tüzüğüne göre, Meclis'e gelen ve reddedilen kanun teklifleri bir yıl süreyle yeniden görüşülemiyor. Fakat 9 aydır görüşmeleri devam eden, Meclis'e bir giden bir geri gelen kanun teklifinin AK Partili bazı vekillerin Meclis'te yer almaması nedeniyle reddedilmesi AK Parti'de tartışmalara neden olmuştu.  

Gelişmelerin ardından Cumhur İttifakı’nın talebiyle, kanun teklifinin 6 Nisan salı günü görüşülerek yeniden oylanmasına karar verildi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN