Muharrem İnce canlı yayında açıkladı: 1250 delege imza vermezse çekilirim

Muharrem İnce canlı yayında açıkladı: 1250 delege imza vermezse çekilirim

Muharrem İnce, partisindeki muhaliflere çağrıda bulunarak, "500, 600 imza ile değil 900-1000 imza ile olmalı. Hepsini yarın saat 10:00'da NOTER'lere çağırıyorum. Yarın 1250 arkadaşımız imza vermezse, ben çekilirim kenara" dedi.

 

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Hepimiz seçimin ikinci tura kalacağını düşünüyorduk. YSK'nın bizi rahatsız edecek bir karar aldı mı diye sorduğumda olmadığını söylediler. Avukatları oraya çağırmanın anlamı yoktu. 16 Nisan'da olduğu gibi bir şey yapılmadı.

Bana sıradan biri diyenler her şeyin sorumlusudur. Bana o gece gerekli bilgi akışı sağlanmadı.

SES KAYITLARI, MESAJLAR VAR

Anadolu'da 100 milletvekili geziyor. 'İmzanı geri al' diye baskı yapıyorlar. Bunları sadece Genel Başkan'a gösteririm. Ses kayıtları, mesajlar var. Bu 100 milletvekili illerde ne arıyor, rahibi mi, ekonomiyi mi anlatıyorlar?

Ben şimdiden uyarıyorum, tehlikeyi görüyorum. Yerel seçimler var, belediyelerin yarısını kaybediyoruz. Belediye başkanlarına, meclis üyelerine sesleniyorum. Partinin oyu yüzde 15'e düşerse senin adaylığın ne işe yarayacak? Ancak masraf olacak.

Kadınlara sesleniyorum; yüzde 33 kadın kotası var. Ama kadın milletvekili oranı yüzde 12, CHP kendi 'Anayasası'na uymuyor.

Bir kişi sandıktan sorumlu genel başkan yardımcısı olmalı. Sandık görevlilerin bir statüsü olmalı. Bu 3 ayda olacak iş değil. Şimdiden yapılmalı. 1250 delegemimiz bu akşam şuna karar verecek; 'bizim hedefimizi T.C'yi yönetmek mi, yoksa CHP'yi mi yönetmek, ya da Beşiktaş, Çankaya, Kadıköy'ü yönetmek mi yoksa Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni de kazanmak mı?

ÇEKİLİRİM KENARA

500, 600 imza ile değil 900-1000 imza ile olmalı. Hepsini yarın saat 10:00'da NOTER'lere çağırıyorum. Yarın 1250 arkadaşımız imza vermezse, ben çekilirim kenara.

Yerel seçimler var kurultay yapılmaz" diyorlar, İyi Parti, Ak Parti yapıyor, biz neden yapmıyoruz. 500, 600 imza ile değil 900-1000 imza ile olmalı. Hepsini yarın saat 10:00'da NOTER'lere çağırıyorum. Yarın 1250 arkadaşımız imza vermezse, ben çekilirim kenara. 50 günde neler yaptık, 500 günde neler yapabiliriz, varın siz düşünün. Yapacağımıza, başaracağımıza inanıyorum.

Bir milyon 250 bin üyemiz var. Oyumuz 15 milyon… Sokağa çık sor, sokak ne diyorsa onu yap güzel kardeşim. Sokak sana değiştir diyorsa yarın git imzanı ver.

İMZA SÜRECİNİ TEŞVİK EDİYORUM

İmza sürecini teşvik ediyorum. Doğrusubudur diyorum. Bakın 59 il başkanı geliyor sözde açıklama yapıyor. Diyor ki kurultaya gerek yoktur. Bir, burada 35 - 36 il başkanı var. 59 il başkanı yok. Size örnek vermek istiyorum. Samsun il başkanı da orada. 17 delegesi var Samsun'un. 14'ü imza vermiş. Delege imza vermiş il başkanı Ankara'da olmasın diyor. Kusura bakmasınlar şimdi incitmek istemiyorum arkadaşları. Kusura bakmasınlar bu örneği vereceğim. Şimdi Özgür Özel, 129 milletvekiliyle kurultaya gerek yok açıklaması yapıyor. Özgür Özel'in milletvekili olduğu şehirde 18 delegenin 18'i de imza vermiş.

CHP'NİN YENİLENMEYE İHTİYACI VAR

1063 seçilmiş delegeden 600'ü imza vermiş. 179 atanmış delegenin 25'i veriyor. Bu düzen sen beni seç ben seni seçeyim düzeni. Örgüt kararını vermiş. Örgüte rağmen millete rağmen siyaset olmaz. Bu kurultay olacak, bu kurultay olmalı. CHP'nin yenilenmeye ihtiyacı var. Çözüm şu CHP'de genel başkanın nasıl geleceği belli, nasıl gideceği belli değil. Cumhuriyet tarihinde ilk kez delege olağanüstü yüzde 50 artı bir ile kurultay topluyor. Önce bu değişimi CHP'de sağlayacak sonra da Türkiye'de sağlayacak.

(Tuncay Özkan'ın sıradan ve kaba adam demesi) CHP'nin iki ay önce beni cumhurbaşkanı adayı yaptı. Türkiye'yi yönet diyenler şimdi partiyi vermiyor. CHP'nin son kurultayında beni parti meclisi listesine yaz sen bir tanesin diyenler, sıradan kaba adam diyenler... Bunları ben örgütün vicdanına bırakıyorum.

(Erdoğan'ı tebrik etme konusu) Bunu doğru buluyorum. Sayın Genel Başkanımız da Yenikapı'ya gitmişti. Sayın İlhan Kesici de ziyaret etmişti. Sonra da Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Neden milletvekilini gönderdi? Çelişen ben değilim. Daha fazla da bu konuyu tartışmak istemiyorum.

ÇİRKİN OLAYLAR YAŞANIYOR

İmza toplama sürecinde çok çirkin olaylar yaşanıyor. Partime zarar vermemek için bunları paylaşmayacağım. Hala daha büyüğünü anlatmıyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN