Murat Övüç'ün 'Pis Ermeniler' söylemine beraat

Murat Övüç'ün 'Pis Ermeniler' söylemine beraat

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, kişisel hesabından paylaştığı videoda Ermenilere yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davadan beraat kararı çıktı. Övüç duruşmada, ''Sözlerim Kim Kardashian'a yöneliktir'' savunmasında bulundu.

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, Instagram hesabından paylaştığı videoda Ermenilere yönelik söylediği sözler nedeniyle, "Halkın bir kesimini ırk temelli aşağılama" suçundan yargılandı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargılanan Murat Övüç beraat etti.

"SÖZLERİM KİM KARDASHİAN’A YÖNELİKTİR”

Murat Övüç, avukatı ve müşteki Simon Çekem'in katıldığı davada Övüç savunmasında şu ifadelere yer verdi:

"Videonun tamamı incelendiğinde Türkiye'deki Ermenilerin benim kardeşim olduğunu, onlara yönelik bir söylemim olmadığı anlaşılacaktır. Sözlerim Kim Kardashian isimli televizyon yıldızına yöneliktir. Bu şahıs köklerimize ve Osmanlıya hakaret ettiği için böyle bir tepki verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum." 

“SÖZLERİYLE ATILI SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Müşteki Simon Çekem ise "Sanık, 'Pis Ermeniler' şeklinde sözler kullanarak atılı suçu işlemiştir. Falanca insan pistir dememiştir. Paylaşım içeriği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu. Ancak mahkeme, sanığın Ermenilere yönelik sözlerinden dolayı hakkında açılan davada beraatına karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN