Mutant virüs Gürcistan'a sıçradı

Mutant virüs Gürcistan'a sıçradı

İlk olarak İngiltere’de görülen ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu belirlenen koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türü Gürcistan'a sıçradı.

İngiltere'de ortaya çıkan ve daha bulaşıcı olduğu belirtilen koronavirüs virüsünün yeni türü yayılmaya devam ediyor. 

Gürcistan Sağlık Bakanlığı Ulusal Hastalık ve Halk Sağlığı Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre 50 yaşlarında erkek olduğu belirtilen ve adı açıklanmayan bir kişide koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türü tespit edildi. 

Merkeze bağlı Lugar adlı laboratuvarda 3 şüpheli vakayla ilgili yapılan incelemelerde mutasyonlu virüse rastlanan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve karantinaya alındığı aktarıldı. 

Ulusal Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Merkezi Başkan Yardımcısı Paata İmnadze, mutasyonlu virüsü taşıyan kişinin virüse nerede yakalandığını açıklamazken hastanın başka bir ülkeden geldiğini ancak İngiltere'de bulunmadığını vurguladı. 

Önceki gün Hindistan'da, İngiltere'den dönen 29 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN