Naci Görür'den İstanbul için korkutan deprem tahmini

Naci Görür'den İstanbul için korkutan deprem tahmini

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depreminin Kumburgaz fayında olacağını ve minimum 7.2 büyüklüğünde gerçekleşebileceğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi'nin muhtemel bir İstanbul depremi için yaptığı uyarıları değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depreminin, Silivri açıkları ile Yeşilköy açıkları arasında uzanan Kumburgaz Fay kolunda olabileceğini belirtti.

Deprem araştırma çalışmalarında son verileri açıklayan Kandilli Rasathanesi yöneticileri, Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasında anormallik yaşandığını açıklamıştı.

Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, "Eldeki verilere göre Silivri açıklarından Büyükçekmece’ye doğru uzanan orta segmentin gelecekte meydana gelebilecek depremler için aday olduğu şeklinde yorumlanabilir. Hız kontrasları olası kırılmanın olacağı yerleri gösteriyor" açıklamasında bulunmuştu.

"KANDİLLİ’NİN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU"

Kandilli'nin bu açıklamasını yorumlayan, Prof. Dr. Görür, "Kandilli’nin bugün için söyledikleri bana göre doğrudur ve önemsenmelidir" ifadelerine yer verdi.

'7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE...'

Twitter hesabından açıklama yapan Görür'ün şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, çoğu arkadaş Kandilli’nin Marmara’da yapmış olduğu yeni açıklama ile ilgili benim fikrimi soruyor: anlıyorum ki açıklamalarımız herkese doğru ve yeterince ulaşmıyor. Ben senelerdir Marmara’da kilitli olan faylardan birinin de Silivri açıkları ile Yeşilköy açıkları arasında uzanan Kumburgaz Fay kolunun olduğunu söylüyorum.

Beklenen depremin büyük bir olasılıkla bu kol üzerinde olacağını ve minimumum 7.2 büyüklüğünde gerçekleşebileceğini ifade ediyorum. Dolayısıyla, Kandilli’nin bugün için söyledikleri bana göre doğrudur ve önemsenmelidir" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN