Netflix, pandemi döneminde 10 milyon yeni üye kazandı

Netflix, pandemi döneminde 10 milyon yeni üye kazandı

Dijital yayın devi Netflix, pandemi sırasında platforma 10 milyondan fazla yeni üyenin katıldığını ve ikinci çeyrekte gelirlerinin 6.15 milyar dolara ulaştığını açıkladı

Netflix, perşembe açıkladığı yılın ikinci çeyrek raporuyla platforma katılan yeni üyelere ve kazancına dair sayıları verdi. Dizi ve film platformu, pandemi sürecinde beklenenden daha fazla kişinin üye olduğunu ve 10 milyon daha fazla kullanıcının kaydolduğunu söyledi.

Kovid-19 tecritleri pek çok kişinin eve kapanmasına, canlı etkinliklerin ertelenmesine ve sinema salonlarının kapanmasına neden olmuştu.

HİSSELER YÜZDE 9'LUK DÜŞÜŞ YAŞADI

The Guardian‘ın haberine göre kullanıcı sayısındaki artışa rağmen şirketin hisselerinde önemli bir düşüş de yaşandı. Şirketin hisseleri yaklaşık yüzde 9’luk bir düşüş yaşadı.

Refinitiv adlı araştırma şirketinin verilerine göre 30 Haziran’da sona eren çeyrekte küresel çapta platforma üye olanların sayısı sıçrama yaptı. Veriler analistlerin yaklaşık 8 milyonluk tahminin çok üstünde.

Ayrıca şirketin ikinci çeyrekteki gelirleri de yüzde 24.9 artarak 6.15 milyar dolara ulaştı. Şirketin gelirlerine yönelik tahminse 6.08 milyar dolardı.

ÜYE SAYISI ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE AZALABİLİR

Ancak şirket, üyelerin sayısının yılın üçüncü çeyreğinde azalacağını düşünüyor. Her ne kadar tecritler üye sayısını artırsa da işten çıkarmalar ve ücretsiz izinler sayıları azaltabilir.

eMarketer’ın analisti Eric Haggstrom, Netflix’in yine de yayın platformları açısından kullanıcıların birinci tercihi olmaya devam edeceğini beklediğini söylüyor. Netflix’in 2020 itibarıyla dünya genelinde 453.5 milyon kullanıcısı bulunuyor. Bunların yüzde 9.1’i geçen yıl kaydolmuştu.

Haggstrom şu ifadeleri kullandı: “Salgın ve ilgili tecritler TV’den yayın platformlarına geçişi büyük ölçüde hızlandırdı. Tecritler hafiflemeye ve rakipleri kendi hizmetlerini artırmaya başlasa da, Netflix eğlence açısından ilk durak olma özelliğini koruyacak.”

eMarketer’ın verilerine göre Netflix izleyicilerin yüzde 72’sine, Amazon Prime yüzde 60’ına, Hulu da yüzde 38.9’una ulaşıyor.

Öte yandan Netflix’in içerik sorumlusu Ted Sarandos’un “co-CEO” pozisyonuna geldiği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN