Nijerya'da valilik seçimleri kana bulandı: 10 ölü

Nijerya'da valilik seçimleri kana bulandı: 10 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kogi ve Bayelsa eyaletlerinde hafta sonu düzenlenen valilik seçimleri nedeniyle çıkan şiddet olaylarında 10 kişi hayatını kaybetti.

Demokrasi ve Kalkınma Merkezi (CDD) tarafından yapılan açıklamada, hafta sonu Kogi ve Bayelsa eyaletlerinde düzenlenen valilik seçimlerinde çıkan şiddet olaylarında 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Seçimler nedeniyle Kogi eyaletinde 79 olayın yaşandığı ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, Bayelsa'da da 50 şiddet olayında çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

Seçimler öncesinde eyaletlere 66 binden fazla güvenlik gücü sevk edilmesine rağmen olayların çıktığı ve Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu (INEC) üyelerinin de kaçırıldığı aktarılan açıklamada, kaçırılanları bulmak ve demokrasiyi sağlamak için Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin harekete geçmesi istendi.

Kogi ve Bayelsa eyaletlerinde hafta sonu düzenlenen valilik seçimlerini iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresinin (APC) adayları kazanmıştı.

ABUJA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN