Nikahlar ve düğünler yasaklanacak mı? İçişleri Bakanlığı'ndan nikah ve düğün için yeni genelge!

Nikahlar ve düğünler yasaklanacak mı? İçişleri Bakanlığı'ndan nikah ve düğün için yeni genelge!

'Nikah töreni ve düğünler yeniden yasaklanır mı?' sorusunun yanıtı sosyal medyada tartışılıyor. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle mart-temmuz arasında iptal edilen nikah ve düğün etkinliklerinin, vaka sayılarında artışa yaşanmasının ardından yeniden yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği nikah ve düğün genelgesi, ilerleyen günlerde bazı kısıtlamaların yeniden gündeme gelebileceğinin sinyali olarak değerlendirildi. İşte detaylar...

'Nikahlar ve düğünler yasaklanacak mı?', 'Nikah töreni ve düğün yapmak yasak mı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Hatırlanacağı üzere, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığının etkisinin azalmasıyla beraber haziran ayında 'yeni normalleşme takvimi' açıklanarak birçok kısıtlama kaldırılmıştı. Fakat vaka sayılarında artış yaşanması, bazı kısıtlamaların yeniden uygulanabilmesini gerektebilir. Nikah ve düğün organizasyonlarının yeniden yasaklanabileceği dedikoduları vatandaşları meraklandırdı. Detaylar haberimizde...

NİKAH VE DÜĞÜN ETKİNLİKLERİNDE KORONAVİRÜS DENETİMİ YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine nikah, nişan ve düğünlerle ilgili yeni bir genelge gönderildi. Açıklamada, "Ülke genelinde bugün ve hafta sonu düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerde denetim gerçekleştirilecek" denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ülke genelinde bugün ve hafta sonu düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerde denetim gerçekleştirilecek. Denetimler, sahil bölgelerinde yer alan plaj, kafe, kafetarya, restoran ve eğlence yerleri ile eğlence yerlerine dönüşebilen tekne ve yatlarda da düzenlenecek. Daha önce en az iki defa tedbirlere uymadığı tespit edilerek uyarılan ya da idari para cezası uygulanan işletmelere, denetimlerde aykırılık tespit edilmesi halinde 1-3 gün süreyle faaliyeti durdurma cezası uygulanacak."

Son dakika haberlerinin ve güncel gelişmeleri KARAR.com'dan takip edebilirsiniz.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YENİDEN UYGULANIR MI?

İSTANBUL'DA ASKER UĞURLAMA EĞLENCESİ YASAKLANDI MI?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN