Nissan, İspanya'daki fabrikasını kapatıyor

Nissan, İspanya'daki fabrikasını kapatıyor

Japon otomotiv devi Nissan, İspanya'daki fabrikasını kapatma kararı aldı. Şirketin üretimine Fransa'da devam edeceği bildirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan Japon otomotiv üreticisi Nissan, İspanya'nın Barselona kentindeki fabrikasını temelli olarak kapatıyor.

İspanya Hükümeti'nden yapılan açıklamada, fabrikanın kapanması ile 2 bin 800 çalışanın işsiz kalacağı kaydedildi.

YATIRIM ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

İspanya Sanayi Bakan Raul Blanco, kapanacağı belirtilen fabrikaya yeni yatırım yapmanın, kapatmadan çok daha az maliyetli olacağını açıklamıştı.

Blanco, kapatma maliyetinin 1 milyar euroyu bulacağını, üretimin verimli bir şekilde devamı için ise 300 milyon euronun yeterli olacağını savunmuştu.

ÜRETİM FRANSA'YA KAYDIRILACAK

Nissan'ın Barselona tesisinde hafif ticari araç üretimi gerçekleşiyor. Tesisin kapanması ile birlikte, buradaki üretimin Fransa'ya kaydırılacağı belirtiliyor.

Öte yandan, Nissan'ın fabrika kapatma kararının arkasında yeni gelecek stratejisinin olduğu aktarılıyor.

RENAULT İLE DEVAM EDECEK

Öyle ki, Nissan ittifak ortakları Renault ve Mitsubishi ile birlikte hazırlanan krizden kurtulmaya yönelik yeni yönetim anlayışını dün duyurmuştu.

Buna göre, üçlü ittifaka Japonya, Çin ve ABD pazarlarında Nissan, Avrupa'da ise Renault liderlik edecek. Bu sayede üç markanın üretim ve yeni model geliştirme maliyetlerinin yüzde 40 kadar aşağı çekilmesi bekleniyor.

Dün açıklanan plan, Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın kurucusu ve CEO'su Carlos Ghosn'un Renault ile Nissan'ı birleştirme stratejisinin de rafa kaldırıldığını gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN