O gruptakilere erken emeklilik müjdesi! Mesleği bunlardan biri olanlar 10 yılda emekli olacak: SSK, Bağkur'lular dikkat!

O gruptakilere erken emeklilik müjdesi! Mesleği bunlardan biri olanlar 10 yılda emekli olacak: SSK, Bağkur'lular dikkat!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte emekli olmak isteyen vatandaşların araştırmaları da hız kazandı. Peki erken emeklilik nasıl mümkün olacak? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında erken emeklilik yer alıyor. Peki yeni EYT yasası kapsamında erken emeklilik nasıl yapılacak? Erken emekli olmanın yolları nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ERKEN EMEKLİ OLMAK MÜMKÜN

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Bağ Kur ya da SGK emeklisi olacak vatandaşlar erken emekli olma hakkını yakalayacak. Uzun zamandır beklenen EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaş emeklilik hakkı kazandı. Erken emekli olma şansı yakalamak için de bazı yöntemler bulunuyor. Erken emekli olmak için kadınlarda doğum, erkeklerde ise askerlik borçlanması erken emekliliğin önünü açıyor. 

Erken emekli Olmak Mümkün

Erkek çalışanlar 18 ay süreyle askerlik borçlanmasını emeklilik için gösterebiliyor. Kadınlar da sigortaları başladıktan sonraki doğumlar için doğum borçlanması yaparak en fazla 6 sene erken emekli olma şansı yakalıyor. Erken emeklilik için bir diğer yöntem ise malulen emekli olmak. Çalışan kişinin iş gücünü yüzde 60 ve üstünde kaybetmesi durumunda erken emekli olunabiliyor. Aynı zamanda engelli çocuğu olan kadınlar erken emekli olabiliyor. Ağır engelli çocuğu olan ve 10 sene çalışma süresini dolduran kadınlar dilekçe ile erken emekli olabilecek. Yıpratıcı ve ağır işlerde çalışan vatandaşlar da erken emekli olabilecek. Madenciler, metal ve demir sanayisinde çalışanlar, TSK çalışanları erken emeklilik şansı yakalayacak. Erken emeklilik ile ilgili diğer tüm detaylar SGK resmi internet sitesi üzerinden meslek gruplarına göre paylaşılıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN