Öğretmen atamaları ne zaman, 2021 kontenjanları belli oldu mu?

Öğretmen atamaları ne zaman, 2021 kontenjanları belli oldu mu?

Ne kadar öğretmen açığı var, merak konusu oldu. Öğretmen olarak atanmayı bekleyen on binlerce aday, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek 'öğretmen atama takvimi'ni heyecanla bekliyor. İşte son durum...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021 yılı içerisinde öğretmen ataması yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle bir süredir Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığıyla uzaktan eğitim alan öğrencilerin, mart ayı itibarıyla yüz yüze eğitime geçmelerinin ardından öğretmen atama takvimi belirlenecek ve kamuoyuyla paylaşılacak.

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.

Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Bakan Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" dedi.

İhtiyaca göre toplam kadronun belirlendiğini ifade eden Bakan Selçuk, "Atamalar için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçe ile ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık" diye konuştu.

2021'DE KAÇ BİN ÖĞRETMEN ATANACAK?

Atanmak isteyen öğretmen adaylarından 60 bini atama talebini iletti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelere devam eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021 yılı için 55 bin öğretmen ataması için çalışmalar yaptığı öğrenildi. Bakanlıkların çalışmaları devam ederken son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olacak.

ÖĞRETMEN AÇIĞI SAYISI KAÇ?

Sayıştay'ın açıkladığı rapora göre, kurum bazlı yaklaşık 138 bin öğretmen açığı bulunuyor.

2020 yılında yapılan öğretmen atamalarında en çok atama yapılan öğretmen branşlarında sınıf öğretmenliği ilk sırada yer aldı. Sınıf öğretmenlerini, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce öğretmenliği taki petti.

2020 yılında, 60 ayrı branştan öğretmen ataması yapıldı. Geçen yıl branş sıralamasına göre öğretmen atamalarının bazıları şöyle:

* Sınıf öğretmenliği ataması 2 bin 831

* Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801

* İngilizce öğretmeni ataması 1739

* Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518

* İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN