Olay TV kimin, ne zaman yayına başlayacak? Yeni sahibi Ekrem İmamoğlu mu?

Olay TV kimin, ne zaman yayına başlayacak? Yeni sahibi Ekrem İmamoğlu mu?

Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV; Nevşin Mengü, Cem Tekel, Alican Uludağ, Süleyman Sarılar gibi deneyimli gazetecileri kadrosuna kattı. Medya kulislerinde, perde arkasında Ekrem İmamoğlu'nun olduğu iddia edildi. İşte Olay TV hakkında bilgiler...

Ulusal haber kanalı olarak yeniden yayın hayatına başlayacak Olay TV'nin kadrosu yavaş yavaş şekilleniyor. 1994-2019 yılları arasında Bursa'nın yerel televizyon kanallarından biri olan Olay TV'nin, sahibi Cavit Çağlar tarafından yeniden yapılandırılarak 2020'nin sonbahar aylarında İstanbul merkezli ulusal haber kanal olarak yeni sezonda yayına geçeceği konuşuluyor. Kadrosu da yavaş yavaş şekillenen kanalda; Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü, Cem Tekel, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Evren Aydın, Ayhan Kudat, Tarık Ünlü, Alican Uludağ, Kenan Şener, Gökhan Kayış, Özgen Aydos, Melis Danişmend ve Nuri Çolakoğlu gibi isimler yer alıyor.

OLAY TV KİMİN?

Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar'dır. Ünlü iş insanı, 1994'te kurulan ve 31 Ekim 2019'da yayın hayatını sonlandırdıktan sonra yeniden yayın hayatına hazırlanan Olay TV'nin hisselerinin yüzde 100 kendisine ait olduğunu söyledi.

Gazeteci Süleyman Sarılar, İstanbul'a taşınan Olay TV'nin yeni bir ulusal kanala dönüştürülmesi çalışmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) Basın Müşavirliği görevinden ayrıldı. Gazeteci İsmet Berkan ve ekibinin online olarak abonelerine gönderdiği 'Gündem' bülteninde, Bursa'da yayın yapan Olay TV'nin yönetiminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın bir ekip tarafından devralındığı iddia edildi. İmamoğlu'nun ekibi iddiayı doğrulamazken, İstanbul'a taşınan Olay TV'nin haber merkezinde yer alacak isimler netleşiyor.

İsmet Berkan, "Gazeteleri okuduktan sonra arta kalanlar" alt başlığıyla hazırlanan 7 Eylül 2020 tarihli 'Gündem'de, iş insanı Cavit Çağlar'ın "Olay TV'nin sahibi benim, medyaya döndüm" dediğini okuyucularına duyurdu.

20 Ekim 1991 seçimlerinden sonra Süleyman Demirel'in başbakanlığında DYP-SHP koalisyonuyla kurulan 49. hükümette ve aynı koalisyonun kurduğu izleyen hükümetlerde devlet bakanı olarak kabineye giren iş insanı Cavit Çağlar, Olay TV'de yatırımı kendisinin yaptığını ve kanalı satmadığını belirtti.

İsmet Berkan bülteninde, "Fakat bundan üç gün önce, cuma günü akşamüzeri saatlerinde Cavit Çağlar yeniden telefon etti. 'İsmet'cim' dedi, 'Ben sana sattım dedim ama satmadım. Olay TV bende, ben yapıyorum yatırımı. Biliyorsunuz Nuri Çolakoğlu'nu, zamanında NTV'yi de o kurmuştu, şimdi de ondan rica ettim, Olay TV'de bana danışmanlık yapıyor, çok iyi bir ekip kuruluyor. Çağlar kendisi başından beri yatırımı kendisinin yaptığını söylüyor, hatta 'Geçenlerde oğlumla gittik dolaştık, çok güzel robot sistemleri falan da gelmiş, çok modern, çok iyi bir kanal oluyor' dedi" ifadesini kullandı.

Olay TV'yi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekibi tarafından satın alındığı iddia edilmiş, İmamoğlu'na yakın isimler iddiayı yalanlamıştı.

Berkan daha önce de Çağlar'ın kanalı sattığını yazmıştı. Berkan bülteninde şunları kaydetmişti:

"Bugün Gündem'de yazdığım Cavit Çağlar haberinde yaptığım büyük bir hatayı vakit geçirmeden düzelteyim. Benim haberimin temellerinden biri, Cavit Çağlar'ın pek yakında Ekrem İmamoğlu taraftarı bir yayına başlaması beklenen Olay TV'nin sahibi olarak gözüktüğü yolundaydı. Az önce, haberi yazmadan önce konuşmak için aradığım ama ulaşamadığım Cavit Çağlar, benim yazdığımı duymuş ve aradı. Olay TV'yi bundan bir süre önce sattığını söyledi. Alıcıların isimlerini ısrarlı sorularıma rağmen bana söylemedi ama Olay TV'de çalışanların kıdem tazminatlarının ve bütün diğer özlük haklarının ödendiğini, Bursa'da yayınlanan Olay adlı gazetenin ise hâlâ kendisine ait olduğunu ekledi. Haberin geri kalan bölümleri birkaç kez teyit edildiği için doğrudur ama Cavit Çağlar'la ilgili bölümlerinde yazdıklarım için özür dilerim, sizleri de yanılttım."

EKREM İMAMOĞLU OLAY TV'Yİ SATIN ALDI MI?

İş insanı Cavit Çağlar'ın kanalın kendisine ait olmadığını duyurmasının yanı sıra, iddiaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kanadından da yalanlama geldi. T24'ün ulaştığı İmamoğlu'nun ekibindeki yetkililer, Olay TV yönetiminin İmamoğlu tarafından devralındığı iddiasını doğrulamadılar.

Öte yandan T24, Olay TV'nin merkezinin İstanbul'a taşındığı ve kanalın kuruluş çalışmalarının devam ettiği bilgisine de ulaştı. Berkan'ın yazısında yansıttığı üzere, yeniden yapılanan Olay TV için, eski Kanal D Haber Dairesi Başkanı Süleyman Sarılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki müşavirlik görevinden ayrıldı.

OLAY TV YAYINA NE ZAMAN BAŞLAYACAK? KADROSUNDA KİMLER VAR?

Yeni yayın dönemi için yeniden yapılanan ve merkezi Bursa'dan İstanbul'a taşınan Olay TV, ulusal kanal olarak 30 Kasım 2020'de yayın hayatına başlayacak. Olay TV'nin şu ana kadar belirlenen kadrosunda; Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü, Cem Tekel, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Evren Aydın, Ayhan Kudat, Tarık Ünlü, Alican Uludağ, Gökhan Kayış, Kenan Şener, Özgen Aydos, Melis Danişmend ve Nuri Çolakoğlu gibi isimler yer alıyor.

OLAY TV ANA HABERİ NEVŞİN MENGÜ SUNACAK

CNN Türk ekranlarından ayrıldıktan sonra gazete ve dijital mecralarda görmeye alıştığımız Nevşin Mengü yeniden televizyon ekranlarına dönüyor.

Medyaradar'da yer alan habere göre, yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Olay TV, Mengü'yü kadrosuna kattı. Deneyimli gazeteci yeni sezonda ana haber bülteninde izleyiciyle buluşacak.

Son olarak CNN Türk ekranlarında görev alan Nevşin Mengü, 2017'de buradan ayrılmasının ardından ise Birgün gazetesi ve Bavul dergisi için yazılar yazmış, Deutsche Welle (DW) ve Sözcü'nün sosyal medya hesaplarında programlar hazırlayıp sunmuştu.

Merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıyan ve Kağıthane'de modern bir binaya yerleşen Olay TV ise kadrosuna daha önce NTV'nin kurucusu Nuri Çolakoğlu'nu katmıştı. İBB'deki görevinden ayrılan gazeteci Süleyman Sarılar'ın yöneteceği kanalda Çolakoğlu ise danışmanlık koltuğunda oturacak.

OLAY TV ANKARA TEMSİLCİSİ ÖZLEM AKARSU OLDU

Gazete Duvar'da yaptığı özel haberlerle gündem olan gazeteci Özlem Akarsu, Olay TV'nin Ankara temsilcisi oldu. Akarsu, Gazete Duvar okurlarına son yazısıyla veda etti. Akarsu, "Bu yolculukta hem Duvarcıların her birinden hem de okurlarımızdan çok şey öğrendim. Hepinize teşekkür etmek istiyorum." diyerek son verdiği köşesinde şunları kaydetti:

"Sevgili okurlar, Duvarcılar…

Gazete Duvar meslek hayatımın en özel deneyimi oldu. Okurlardan, “Böyle bir ortamda bize nefes oldunuz” sözünü duydukça hissettiğimiz mutluluğu tarif etmek imkânsız. Çorbada benim de tuzum olduysa ne mutlu bana!

Gazetecilik bitmek bilmeyen bir öğrenme yolculuğu. Bu yolculukta hem Duvarcıların her birinden hem de okurlarımızdan çok şey öğrendim. Hepinize teşekkür etmek istiyorum.

Heyecan verici başka bir projede yer almak üzere aranızdan ayrılıyorum. Duvar’la gönül bağım kopmayacak ama kurumla profesyonel ilişkim sona eriyor.

Ankara büroyu kurarken yaşadığım heyecanı, yazdığım her haberde, köşemden paylaştığım her satırda hissettim. Kusurum olduysa affola. Bana müsaade. Kalın sağlıcakla."

OLAY TV HAKKINDA

Kuruluş: 19 Aralık 1994
Kapanış: 31 Ekim 2019
Yeni yayın tarihi: 30 Kasım 2020
Sahipleri: Cavit Çağlar (1994-2008, 2010-2020), TMSF (2008-2010)
Eski genel merkez: Gürsu, Bursa
Yeni genel merkez: Kağıthane, İstanbul

Olay TV, 19 Aralık 1994 tarihinde Cavit Çağlar tarafından kurulan bir televizyon kanalıdır. Kanalın kuruluşundan 2 yıl sonra da haber kanalı NTV (Nergis TV) kuruldu. NTV; Olay gazetesi ve Olay FM'le birlikte Olay Medya Grubu'nun (Nergis Holding) kanalıydı, fakat 7 Mart 2008 tarihinde kanala TMSF tarafından tüm şirketleriyle birlikte el koymasıyla TMSF'nin eline geçti.

Olay Medya Grubu, Aralık 2010'da TMSF ile anlaşan Cavit Çağlar'a geri verildi. Olay TV, 31 Ekim 2019 tarihinde yayın hayatına son verildi. 30 Kasım 2020'de yeniden yayına başlaması planlanıyor.

OLAY TV UYDU FREKANS BİLGİLERİ

Frekans: 12685 MHz

Polarizasyon: Vertical (Dikey)

Symbol Rate: 30000

Fec: 2/3

OLAY TV NEREDE? AÇIK ADRES

İş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV'nin merkezi, İstanbul Kağıthane'de yer almaktadır.

Merkez Mahallesi, Cendere Caddesi, BAB Plaza 30/3 Kağıthane - İstanbul

Telefon: 0-212-401-70-40

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN