Tartışma yaratacak karar: Olimpiyatlarda aşı zorunlu değil

Tartışma yaratacak karar: Olimpiyatlarda aşı zorunlu değil

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Tokyo Olimpiyatları ile Paralimpik Oyunları'nda yarışacak sporcular için aşı şartı aranmayacaklarını açıkladı: Bu bir hükümet sorumluluğudur ve biz müdahil olmayacağız.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Tokyo Olimpiyatları ile Paralimpik Oyunları ile ilgili tartışma yaratacak bir kararı açıkladı.

"BU BİR HÜKÜMET SORUMLULUĞU"

IOC oturumu sonrası konuşan Bach, IOC'nin Tokyo Olimpiyatlarında aşı mecburiyeti uygulamayacağının en baştan beri net şekilde ilan edildiğini belirtti: "Ulusal federasyonlar ve sporcular, kendi ulusal aşı düzenlemelerine uymalıdır. Bu bir hükümet sorumluluğudur ve biz müdahil olmayacağız."

Ev sahibi ülke Japonya'nın olası aşı yetersizliğine işaret eden Bach, turnuvanın başlayacağı 23 Temmuz'a kadar Japon sporcuların tamamının aşılanamayabileceğini söyledi.

ÇİN'DEN AŞI TEKLİFİ

Bach, hafta içinde Çin Olimpiyat Komitesi'nin, Tokyo Oyunları ile 2022'de Pekin Kış Olimpiyatları'na katılacaklara vurulması için aşı tedarik edebilecekleri teklifinde bulunduğunu aktardı.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos'ta düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN