Onno Tunç kimdir? Neden ve ne zaman öldü?

Onno Tunç kimdir? Neden ve ne zaman öldü?

Türk müziğinin kült ismi Sezen Aksu, eski sevgilisi Onno Tunç'u ölümün 24. yıında şarkı sözleriyle andı. 1996 yılında yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Onno Tunç'u arayan iki kişi de donarak vefat etmişti. İşte biyografisi...

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan, 24 yıl önce yaşamını yitiren eski sevgilisi Onno Tunç'u anan ünlü şarkıcı ve söz yazarı Sezen Aksu, siyah-beyaz fotoğrafının açıklamasına 'İsyancı' şarkısının sözlerini yazdı: "Sen bir isyancıydın kırdın geçtin, gözlerin bakardı deli deli."

2020-12-16-182559.jpg

ONNO TUNÇ'UN HAYAT HİKAYESİ

Onno Tunçboyacıyan, 1948 yılında Ermeni asıllı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi.

Müziğe ilgisi, kilise korolarında şarkı söylerken başladı. Lisede arkadaşlarıyla adı 'Black Stones' olan ilk grubunu kurdu. 70'li yıllarda 'İstanbul Gençlik Orkestrası'nda çalışırken adı orkestra şefi ve aranjör olarak duyulmaya başladı.

Türkiye'nin Eurovision yolculuğunda birçok katkısı oldu. 1975'te yarışmaya katılan orkestranın basçısıydı, finallere katılan birçok şarkının da aranjörlüğünü yaptı.

Modern Folk Üçlüsü'nün 1978 yılında Seul'de yapılan bir yarışmada Onno Tunç'un 'Dostluğa Davet' şarkısıyla iyi bir derece almasıyla adı daha da duyuldu.

Bülent Ortaçgil'in Benimle Oynar mısın? (1974), Okay Temiz'in Zikir (1981), MFÖ'nün Ele Güne Karşı Yapayalnız (1984), Sezen Aksu'nun Gülümse (1991), Mustafa Sandal'ın Suç Bende (1991) albümlerinde bas gitar çalan Onno Tunç Tanju Okan, Ali Kocatepe, Hümeyra, Nükhet Duru, Nilüfer, Atilla Atasoy, Zuhal Olcay, Timur Selçuk, Ayşegül Aldinç, Levent Yüksel gibi birçok ünlü sanatçıyla da çalıştı. Ayrıca Aah Belinda (1986) ve Rumuz Goncagül (1987) filmlerinin müziklerini de yaptı.

resized-f11e3-79b171a2necosezenonnosenersen.jpg

ONNO TUNÇ'UN ÖLÜM SEBEBİ

14 Ocak 1996 tarihinde özel uçağıyla Bursa'dan İstanbul'a giderken uçağının Yalova'nın Armutlu ilçesine bağlı Selimiye köyüne yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Kaz Dağı'na düşmesi sonucu kendisi ve uçağı kullanan arkadaşı Hasan Kınık vefat etti. Arama çalışmaları sırasında donarak yaşamlarını yitiren Cem Emrah Çelebi ve Selçuk Olcay'ın adlarının yazılı olduğu bir anıt yaptırıldı.

Vefatından sonra 'Onno Tunç Beste Yarışması' düzenlenmeye başlandı. 2007 yılında Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Ceza, Hüsnü Şenlendirici, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi, Aylin Aslım, Emre Altuğ, Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Sertab Erener, Nükhet Duru'nun katılımıyla on üç şarkılık 'Onno Tunç Şarkıları' albümü çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN