Cemre Ebüzziya kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Cemre Ebüzziya kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Türkiye'nin köklü ailelerinden 'Ebüzziya' mensubu olan Cemre Ebüzziya, ilk ekran deneyimini Muhteşem Yüzyıl'daki Helena karakteriyle yaşadı. 'Kız Kardeşler' filmindeki performansıyla Berlin Film Festivali'nde ödül kazandı. İşte biyografisi...

Cem Yılmaz'ın 'Karakomik Filmler' sinema filminde 'Songül' rolüyle boy gösteren Cemre Ebüzziya, daha önce Zeki Demirkubuz, Ferzan Özpetek gibi yönetmenlerle çalıştı ve birçok sanat-festival filminde rol aldı. Kendi jenerasyonunda sevilen oyunculardan biri olan Cemre Ebüzziya, koronavirüs salgını önlemleri altında yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde şı kıyafetiyle beğeni topladı. Başarılı oyuncu, "Covid-19 nedeniyle bu zor döneme rağmen festivalin seyirci ile buluşması ve sinemanın tüm yüksek önlemler alınarak sağlıklı bir ortamda kutlanmaya devam etmesi çok değerli" diye konuştu.

CEMRE EBÜZZİYA'NIN HAYAT HİKAYESİ

10 Mart 1989 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya geldi. Birçok ünlü sanatçı, gazeteci ve iş insanlarının bulunduğu Ebüzziya ailesinin bir üyesidir.

Ebüzziya ailesinin ismi, Bakırköy'de bir cadde ve Basınköy'de bir sokağa verilmiştir. Kökleri, Mevlana Celaleddin ile 12. yüzyılda Horasan'a göç eden Horasanlı At Çeken Hacı Hasanoğulları'na uzanmaktadır.

Cemre Ebüzziya'nın dayısı oyuncu Menderes Utku, halası ise Seramik sanatçısı Alev Ebüzziya'dır. Cemre Ebüzziya dayısı ve Annesi Nilgün Utku Mars Grubu ortaklarındandır. Bir dedesi siyasetçi, gazeteci, yazar Ziyad Ebuzziya, diğer dedesi ise yönetmen, senarist ve yapımcı Ümit Utku'dur.

İlk dizi oyunculuğu deneyimini 2012 yılında 'Muhteşem Yüzyıl' yapımında Helena karakteri ile gerçekleştiren Cemre Ebüzziya, bugüne kadar birçok dizi ve sinema filminde rol aldı.

ÖZEL YAŞAMI

1989 doğumlu olan Cemre Ebüzziya, 2020 yılı itibariyle 31 yaşındadır ve bekardır.

Cemre Ebüzziya 1.63 metre boyunda, 55 kilo ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @cemreebuzziya___ kullanıcı adıyla yer almaktadır.

4624-ebuzziya-cemre.jpg

CEMRE EBÜZZİYA DİZİLERİ

2008 - Mordkommission Istanbul (Leyla)
2012-2013 - Muhteşem Yüzyıl (Helena)
2013 - Ben Onu Çok Sevdim (Rinda)
2013 - Galip Derviş
2018 - Bartu Ben (Serap)

CEMRE EBÜZZİYA FİLMLERİ

2015 - Bulantı (Özge)
2015 - Kasap Havası (Hülya)
2016 - Dar Elbise
2017 - İstanbul Kırmızısı (Sultan)
2019 - Kız Kardeşler
2019 - A Tale of Three Sisters (Reyhan)
2019 - Karakomik Filmler: 2 Arada (Songül)
2019 - Kronoloji (Nihal)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN