Japonlar araştırdı: İngiliz varyantı orijinal virüse göre daha bulaşıcı

Japonlar araştırdı: İngiliz varyantı orijinal virüse göre daha bulaşıcı

Japon araştırmacılar, ülke geneline yayılan Kovid-19 varyantlarını araştırdı. İngiltere'de ortaya çıkan Kovid 19 varyantının, orijinal virüse göre 1,32 kat daha bulaşıcı olduğu ortaya çıktı.

Japonya'daki Salgın Hastalıklar Ulusal Enstitüsü (NIID) araştırmacıları, ülkede yayılan Kovid-19 varyantlarını araştırmak için çalışma başlattı. 

50 gün süren analiz sürecinin ardından İngiltere'de ortaya çıkan Kovid-19 varyantının, orijinal virüse göre 1,32 kat daha bulaşıcı olduğu tespit edildi.

NIID Başkanı Takaji Wakita, düzenlediği basın toplantısında, varyantın Kansai bölgesinde yoğunlaştığı, kademeli olarak Tokyo ve çevre eyaletlerde yayılmaya başladığını söyledi.

ÖLÜ SAYISI 9 BİNİ AŞTI

Öte yandan Japonya'da Kovid-19 vaka sayısı 497 bin 602’ye, ölü sayısı 9 bin 351’e yükseldi.

Ülke genelinde 464 kişi yoğun bakım servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.

Vakalar Tokyo’da 124 bin 450’ye, Osaka’da 57 bin 531’e, Kanagawa’da 49 bin 67’ye, Saitama’da 33 bin 917’ye, Çiba’da 30 bin 358’e çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN