ÖSYM şifresi nasıl alınır? İşte AİS güvenlik sorusunun cevabı

ÖSYM şifresi nasıl alınır? İşte AİS güvenlik sorusunun cevabı

ÖSYM’nin düzenlediği tüm sınavlarda geçerli olan ÖSYM şifresinin unutulması durumunda, internet üzerinden ya da kurumun bürolarından yeni şifre alınabilir. AİS güvenlik sorusunun cevabı unutulsa dahi bunun için de aynı adrese gidilmesi yeterlidir.

ÖSYM şifresi, ve AİS güvenlik sorusunun cevabı belli bir ücret karşılığında ÖSYM bürolarından temin ediliyor. Ayrıca, e-Devlet şifreniz varsa da yine ÖSYM’nin resmî sitesine bu kanalla da girilebiliyor. Ama internet üzerinden de 'Şifremi unuttum' bölümüne tıklayarak, yeni şifre edinebilirsiniz.

ÖSYM ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Yüz binlerce aday, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmî internet adresi olan http://osym.gov.tr/'ye giriş yaptılar. ÖSYM şifresini unutanlar, şifrelerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden ücretsiz bir şekilde tekrardan alabilir.

Bunun için belirtilen internet sitesinden ‘Şifremi Unuttum’ bölümüne girip, burada sorulan soruları doğru cevaplamak gerekir. Daha evvel sistem üzerinden şifre değişikliği yapılırken, paylaşılan bilgilerle aynı olması gerekiyor. Sorulan sorulara doğru yanıt verilmediğinde internet erişim şifresi bu yolla edinilmez.

İnternetten yeni şifre alamazsanız, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine ya da ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile beraber şahsi olarak başvuru yaparak, ücreti mukabilinde yeni şifre edinilebilir.

Nüfus cüzdanında güncel bir fotoğraf ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası olmalı, pasaportun zamanı geçerli olmalıdır. Üzerinde adayların güncel bir fotoğrafı ya da Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası olmayanların, nüfus cüzdanları ile geçerlilik zamanı dolmuş pasaportları kabul edilmez.

osym-sifresi-nasil-alinir-iste-ais-guvenlik-sorusunun-cevabii.jpg

AİS GÜVENLİK SORUSUNUN CEVABI

ÖSYM AİS güvenlik sorusunun cevabını ilk başta kayıt olurken siz belirlersiniz. Ve bunu da unutursanız yine ÖSYM bürolarından öğrenebilirsiniz.

Öte yandan e-Devlet kapısı üzerinden de ÖSYM’nin platformuna giriş yapılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN