Geçtiğimiz hafta pıhtı atması sonucu kısmi felç geçirerek komada yatan Rigobert Song tüm futbolseverleri korkutmuştu. Komadan çıkan ve ameliyat olan efsane sağlık durumu iyiye gidiyor. Goal.com'da yer alan habere göre kendisi gibi futbolcu olan Rigobert Song'un yeğeni olan Alex Song, " Song'un ameliyatı çok verimli geçti. Nihayet kendisi komadan çıktı ve hepimizi sevindirdi. Artık oksijen cihazına bağlı olmadan solunumunu gerçekleştirebiliyor. İki gün önce komada olan birisi için bugün aldığımız bu haber çok mutlu edici" dedi.
TRABZON FORMASI İLE VEDA ETTİ
2004-2010 yılları arasında Galatasaray ve Trabzonspor'da top koşturan Kamerunlu defans oyuncusu, Trabzonspor formasıyla futbola veda etmişti.
Song, Trabzonspor'a gelmeden önce Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham United, Köln, Lens ve Galatasaray gibi takımlarda oynadı. Kariyerindeki ilk profesyonel lig maçı, 31 Ağustos 1994'de 1-1 biten Metz - Lille karşılaşmasıdır.
Süper Lig takımlarından Galatasaray'da 4 ve Trabzonspor'da 2 sezon boyunca forma giyen Rigobert Song 40 yaşında. Sarı kırmızılı takımda 134 maça çıkan Kamerunlu oyuncu 6 gol kaydederken bordo mavili ekipte ise 56 maçta 2 gol kaydetmişti.
RİGOBERT SONG MİLLİ TAKIM KARİYERİ
Millî takımının formasını ilk kez Eylül 1993'te Meksika karşısında giydi. 17 yaşında ülkesinin 1994 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı ve Brezilya ile oynanan maçta kırmızı kart görerek FIFA Dünya Kupaları tarihinde en genç kırmızı kart gören ve Zinedine Zidane dışında 2 kez kırmızı kart gören (1994-1998) tek futbolcu olarak tarihe geçti.
15 yıl boyunca Kamerun için anahtar bir futbolcu olan Song, millî takımının 1994 ABD, 1998 Fransa, 2002 Güney Kore-Japonya ve 2010 Güney Afrika dünya kupaları kadrolarında yer aldı. 4 Dünya Kupasında oynayan tek Afrikalı olmuştur. 2010 yılında millî takımı bıraktığını açıklamıştır.
