RTÜK Başkanlığına İlhan Yerlikaya seçildi

RTÜK Başkanlığına İlhan Yerlikaya seçildi

RTÜK Başkanlığına, AK Parti kontenjanından seçime katılan İlhan Yerlikaya seçildi. Yerlikaya, 18. toplantıda seçildi.

RTÜK Başkanlığı seçimi için aylardır devam eden turlar bugün sona erdi.

RTÜK Başkanlığı'na AK Parti kontenjanından seçime katılan İlhan Yerlikaya seçildi. RTÜK Başkanı 18'inci toplantıda seçilebildi.

Yerlikaya, AK Parti kontenjanından üyelerin yanı sıra, MHP kontenjanından RTÜK'te görev yapan üyelerin oylarıyla seçildi. 

MHP kontenjanından RTÜK üyesi Esat Çıplak da, RTÜK'ün yeni Başkan Vekili seçildi. RTÜK, 22 Temmuz'dan bu yana başkanını seçemiyordu. 

22 Temmuz'dan beri 18 tur oylama yapıldı

RTÜK'ün 22 Temmuz'daki ilk toplantısında, adaylar MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak, Yerlikaya ve HDP kontenjanından seçilen Ersin Öngel yeterli oyu alamadığı için seçim bir sonraki haftaya ertelenmişti.

Üst Kurul'un 29 Temmuz'daki 2'nci toplantısında da yeniden aday olan bu isimlere yeterli oy çıkmamıştı.

Üst Kurul'un 5, 12, 19, 26 Ağustos, 2, 9, 17, 30 Eylül, 7, 14, 21, 27 Ekim ile 4 ve 11 Kasım'daki toplantılarında da üç aday yeterli oyu alamamış ve başkan seçilememişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN